Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Teknik Ergin Ataman, Anadolu Efes galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, şampiyonlukta iddialı bir ekip olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 5. haftasında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelen Galatasaray Liv Hospital, rakibini 77-76’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, “İki takım da olağanüstü mücadele verdiler. Basketbol kalitesi hücumda çok iyi değildi. Anadolu Efes’te genç oyuncular var. Direnç gösterdiler. Maçın ilk periyodu başa baş geçti. Diğer periyotlarda bariz üstünlüğümüz vardı. Son 5 dakikada fark 9 sayıyı bulduktan sonra yanlış seçimler yaptık. Kötü bir günümüzdeydik. Şutlar girmeyince Anadolu Efes’te direncini bırakmadı. 48 saat içinde iki önemli maç oynadık. Derbi galibiyeti aldık. Şampiyonlukta iddialı olduğumuzun bir göstergesi” dedi.

“BASKETBOL GALATASARAY’DA SEVİLİYOR”

Taraftarların maçlara ilgi göstermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ataman, “Türkiye’de stadyumlarda derbi maçları bile 11-12 bin kişiyle oynanırken, birçok taraftar maça gitmezken Galatasaray takımı üst üste 48 saat içinde 7-8 bin kişiye maç oynadı. Bu da basketbolun Türkiye’de ve Galatasaray’da ne kadar sevildiğinin bir göstergesi” diye konuştu.

ANADOLU EFES CEPHESİ

Anadolu Efes koçu Dusan Ivkovic ise, zor bir karşılaşma olduğuna değinerek, "Oyuncularım Galatasaray’ın seyircisinin baskısı altında oynanan maçtan ders çıkarmalılar. Çok zevkli bir maç oldu. Anahtar faktör birebir savunmasında zorlanmamızdı. Hakemlerin panik yaptığına şahit oldum. Baskı altında ne yapacaklarını şaşırdılar. Hakemler hakkında çok konuşmak istemiyorum ama hangi kriterler altında maçı yönettiklerini merak ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Efes oyuncusu Cedi Osman da, “Son dakikalarda şans geldi ve maçı da kazanabilirdik. Ancak çok hatalar yaptık. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum ama bazen iyi mücadele yetmiyor. Önümüzde Madrid maçı var. Ona en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.