Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 2-1 galip geldikleri Fenerbahçe maçının ardından, “Olcan, Burak ve Melo sakattı. Kulüp doktorlarının ve futbolcularımın fedakarlıkları sayesinde bugün sahadaki yerlerini aldılar” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, Sneijder’in attığı gollerle Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu.

“KULÜP DOKTORLARINI TEBRİK EDİYORUM”

Prandelli, kulüp doktorlarını tebrik ederek, "Dün Burak sakattı ve iyileştirilen Olcan da antrenman esnasında bir pozisyonda sakatlanmıştı. Hepsi bugüne yetişti. Melo’da 2 gün önce hastanelik olmuştu. Bununla ilgili doktorlarımızı tebrik etmek istiyorum. Oyuncularım da kendilerinden ödün verip bunu başardılar” diye konuştu.

“ÖDEMELERLE İLGİLİ SORUN YOK”

Sneijder ile ilgili bir soruya İtalyan teknik adam, kendisinin yıllardır futbolun içinde olduğunu hatırlatarak, “Futbolcular profesyonel olunca parayı düşünmezler. Ödemelerle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum” diye yanıtladı.

“BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR”

Türk futbolunda bazı eksik alışkanlıklar olduğunu söyleyen Prandelli, “Bilgi eksikliği olduğunu hissediyorum. Bunları geliştirmek benim elimde. Ben futbolumuzu düzeltmek için her zaman eksik yanlarımızı düzeltmeye çalışıyorum. Maalesef futbol bu ama yavaş yavaş ilerledikçe gelişme göstererek daha iyi futbol oynayacağımızı düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Sneijder’i oyun içerisinde yavaş yavaş ileri taşıdıklarını dile getiren Cesare Prandelli, bu oyun stiliyle Hollandalı futbolcuyu tek bir bölgede marke edilmesini engellemek için bu sistemi uyguladıklarını söyledi.

“ISLIKLARA KARŞI ALKIŞLANAN BİR TAKIM GÖRDÜM”

Taraftarın zaman zaman takımı ıslıklamasıyla ilgili gelen bir soruya Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, şu yanıtı verdi:

“Islıklara karşı alkışlanan bir takım gördüm. Morallerin bozulmaması gerekiyor. İsterim ki taraftarımızda bizimle olsun. Futbolda bireysel hatalar mevcut. Bu da taraftar etkiliyor. Futbolcularım çok çalışıp bu forma için ellerinden geleni yapıyorlar.”

“GELİŞİGÜZEL OYNAYAN BİR TAKIM DEĞİL”

Fenerbahçe’nin üç yıldır aynı futbolu oynadığını hatırlatan İtalyan teknik adam, “Uzun zamandır aynı futbolcularla oynuyorlar. Oyun kurma ve taktik anlamın oturmuş bir takım Fenerbahçe. Gelişigüzel oynayan bir takım değil. Biz de bunu yapacağız ama tebrik etmemiz gereken şey ise bu maçı kazanmış olmamız” dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray’a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kartal, “Hafta başından beri derbiye çok iyi hazırlandık. İlk 45 dakikaya bakarsak oyuna iyi başladık. Oyun kontrolümüzde gidiyordu. Pozisyonlar da ürettik. Bizim kontrolümüzde giden bir oyun vardı. İlk 45 dakika Galatasaray’a net bir pozisyon vermedik. İkinci yarı Galatasaray hızlı başladı, sonra dengeyi bulduk derken kırmızı kart yedik. Aşırı kazanma hırsıyla alakalı bir kart diye düşünüyorum. Karttan sonra Galatasaray’ın baskısı sürdü ve Hasan hamlesi yapıp, Caner’i öne çıkarınca 10 kişi kalmamıza rağmen zaman zaman dengeli oyun ortaya koyduk. Haddimizi bilerek oynamaya çalıştık. Sonuçta Galatasaray deplasmanında oynuyorsunuz. Sneijder gibi usta bir ayak 2 gol birden attı. 2-0’dan sonra oyunu bırakmadık ardından biz de gol attık. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçı kazanabilirdik. Bana göre oyun olarak 3 puanı biz hak ettik. 10 kişi kalmasaydık maç daha farklı olurdu. 10 kişi kalmamızla kaderimizle oynandı. Biz her geçen gün gelişen bir takımız. Şampiyon olabilmemiz için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Alves’in gördüğü kırmızı kart ile ilgili gelen bir soruya İsmail Kartal, “Kariyerli, iyi bir oyuncu. Böylesine bir maçta lüzumsuzca ölü noktada kırmızı kartla oyundan atılması iyi bir şey değil. Galatasaray’a karşı 10 kişiyle oynamak zor. Bana göre bu kırmızı kart aşırı kazanma hırsından görüldü” yanıtını verdi.

Dünyada tehlikeli bir hal alan Ebola virüsünün Afrika milli takımlarına gitmiş olan Sow ve Emenike’ye bulaşmış olma ihtimali ile ilgili gelen bir soruya İsmail Kartal, şu yanıtı verdi:

“Kulüp doktorlarımız bu konuyla ilgilenecektir. Gerekli görülen bir şeyde müdahale edilir ama ben bir şey çıkacağını sanmıyorum.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Ben bu akşamki Emenike kararından memnunum. Rakibi yıprattığını bilmekteyiz. Gol atamamış olabilir ama Emenike değerli bir oyuncudur. Ben rakibe göre bir takım çıkarıyorum. Rakipleri analiz edip maçlara bu şekilde hazırlanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Volkan’ın yediği gollerde sakatlığı ile ilgili bir durum olmadığını söyleyen Kartal, “Sneijder bu ülkede topa en net vurabilen oyunculardan bir tanesi. Topta gitmesi gereken bir yerlere gitti” dedi.

Diego ile ilgili gelen bir soruya İsmail Kartal, Brezilyalı futbolcunun 5 maçta oynadığını hatırlatarak ilerleyen zamanlarda onun da goller atacak forma ulaşacağını ifade etti.