İSTANBUL (AA) - Sezona, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonu apoletleriyle başlayan sarı-kırmızılı ekip, kötü başladığı ligde 6. haftada zirve yarışına ortak oldu. Dört hafta zirve takibini sürdüren Galatasaray, 10. haftadan sonra Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin gerisinde kalmaya başladı.

Sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Benfica, Atletico Madrid ve Astana'nın bulunduğu grupta 3. olup, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

Galatasaray, Süper Lig'in 11. hafta maçının ardından teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayrıldı ve Mustafa Denizli ile yola devam edildi. Ancak deneyimli teknik adamla beklenen çıkışı yakalayamayan sarı-kırmızılılar, zirve yarışının epey uzağına düştü.

Ligde şampiyonluk yarışının gerisine düşen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'na odaklandı ve UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İtalya'nın Lazio takımıyla eşleşti. İstanbul'daki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, Roma'daki rövanş müsabakasını 3-1 kaybetti ve elendi. Böylece, Galatasaray'ın elinde bu sezon için sadece Türkiye Kupası şampiyonluğu hedefi kaldı. Bu kulvarda çeyrek finalde Akhisar Belediyespor ile eşleşen sarı-kırmızılılar, ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanmıştı.

Mustafa Denizli de çareolmadı

Mustafa Denizli yönetiminde 21 resmi maça çıkan sarı-kırmızılı takım, 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Denizli'nin takımı, Süper Lig'de 10 maçta 4 galibiyet elde ederken, 3 maçta berabere kaldı, 3 karşılaşmayı mağlup tamamladı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 8 maç yapan Mustafa Denizli'nin öğrencileri, 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı, mağlup olmadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta berabere kalan Denizli'nin ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 1 beraberlik, 1 yenilgi aldı.

Taraftarın sesi yükseliyor

Galatasaray taraftarı, ligde ve Avrupa kupalarında alınan sonuçların ardından sarı-kırmızılı kulübün yönetimini, teknik direktör Mustafa Denizli ile futbolcuları protesto etmeye başladı.

Dursun Özbek başkanlığındaki kulüp yönetimine uzun süredir tepki gösteren taraftarlar, Avrupa'dan elenmenin ardından Denizli ve oyuncuları da hedef aldı.

Muhabir: Emrah Oktay