Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un kendi evinde Adana Demirspor’u 1-0 yendiği maç sonrası her iki takımın teknik direktörleri maçı değerlendirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, uzun süredir kendi sahalarında kazanamadıkları için erken buldukları gol nedeniyle futbolcuların skoru koruma yoluna gittiğini ve bunun da strese neden olduğunu dile getirdi. Maça çok iyi başladıklarını ifade eden Kutlu, ”Oyunun 90 dakikalık bölümünde oyuncularımdan biraz daha iyi futbol bekliyordum. Çünkü geçen hafta Samsunspor maçında çok iyi bir futbol ortaya koymuşlardı ve 4-1’lik bir galibiyet almışlardı. Bizi orada sevindiren çocukların pozitif anlamında yaptıkları işlerdi. Bu maçta 2. dakikada gol atmamız bizim için bir dezavantaj oldu. Sebebi de bu takım tam bir yıldır iç saha galibiyeti alamayan bir takım. Biz bunu oyuncularımıza ne kadar da unutmaya çalışsak maalesef bilinç altlarına bu yerleşiyor. Strese ve baskıya giriyorlar ikinci yarı biraz skoru koruma telaşına ve iç sahada ilk galibiyetimizi alalım diye oyun anlamından daha çok bugün başka bir özelliğini sergiledi. Mücadelesini ve inancını sergilediler. Bu arada girdiğimiz gol pozisyonları yok muydu, vardı ama sonuçlandıramadık. Çok güzel şeyler yaptık diyemem. Bunun yanında 90 dakika boyunca bir tane pozisyon verdik. Ama dediğim gibi çok önemli bir galibiyetti. Bu takım tam bir yıldır, iç saha galibiyeti alamamış ve bu süre zarfında 4 başkan ve 4 hoca değişmiş. Bugün bunun vermiş olduğu baskıyı da üstümüzden attık. Biz göreve geldiğimizde zaten 8 haftada galibiyet almayan bir takımdı. Daha önce o süreci de atlattık. Şimdi, iç sahada ki o baskıyı da atlattık. Bu takım bir üst lige çıkmak için kurulmuş bir takımdı. Şansız sonuçlar almıştı. Biz gelirken öncelikli hedefimizi ilk 6 olarak göstermiştik. Bu yolda ilerliyoruz. Önümüzdeki haftalarda iyi sonuçlar aldıkça, bizim için daha güzel ve daha mutlu olacağını düşünüyorum. Biz hedef puan koymadık. Hep maç maç bakıyoruz. Önümüzdeki Buca maçına odaklanıp o maçtan da 3 puan almak istiyoruz. Dünyanın en iyi takımları bile 3-4 maç kazanamadığı zaman büyük baskı altına giriyorlar acaba yine mi kazanamayacağız diye. Bu takım bir yıldır iç sahada maç kazanamamış. Bunun verdiği baskı çöküntüye sebep oluyor. Oyuncularım maçı bitirmek istedi. Onun stresini yaşadılar. Osmanlıspor maçını 10 kişi ile 2-2’ye getirdik. Bu maç baskı ve stresten dolayı böyle oldu” şeklinde konuştu.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Kahraman erken gelen bir golü beklemediklerini ifade ederek, ”Rakip golü erken bulduktan sonra katı bir savunmaya geçti. İlk yarı kısmen, rakibin yapmak istediğini biz de yapmak istedik ama ilk yarı istediğimiz gibi geçmedi. İkinci yarı hem rakibe pozisyon vermedik, hem de hücum yaparken takımımın göstermiş olduğu gayretten memnunum. Bu gayretin sonucu daha çok pozisyon üretmek olmalıydı. Kısmen de olsa golden dolayı bir rahatsızlığımız var. Bu kadar etkili gol atacak oyuncularımız varken ve bu kadar baskılı oynamamıza rağmen bu kadar az pozisyon üretmemeliydik. Maça etki yapabilecek oyunculara sahibiz. Bunu biraz daha kendi içimizde değerlendireceğiz ama rakibin oyuncularına ve sonradan giren oyuncularına pozisyon vermeme anlayışı, o da bizi memnun eden bir anlayıştı. Çünkü bu kadar genç oyunculara sahip olan bir takıma pozisyon vermemek her takımın yapacağı bir iş değildi. İkinci yarı oyuncularımız biraz daha pozisyon üretmeye çalıştılar” dedi.