PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 9 Kasım Pazar günü ligin lideri Osmanlıspor ile deplasmanda yapacağı maça iddialı hazırlanıyor. İlk galibiyetini teknik direktör Hakan Kutlu takımın başına geçtikten sonra geçen hafta deplasmanda Orduspor’u mağlup ederek alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, lideri devirerek galibiyet serisi yakalamak istiyor.

GASKİ Spor Tesisleri’nde, Hakan Kutlu yönetiminde antrenman yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuların, son maçta alınan galibiyet nedeniyle Osmanlıspor maçını kazanmak için istekli oldukları görüldü. Isınma ve adaptasyon hareketleriyle başlanan antrenmana, pas ve taktik varyasyon çalışmaları ile devam edildi.

MUTLU: "BİZ BURAYA BU TAKIMI BİR ÜST LİGE TAŞIMAK İÇİN GELDİK"

Geçen hafta deplasmanda alınan galibiyet ve Pazar günü ligin lideri Osmanlıspor ile yapacakları maç hakkında genel bir değerlendirmede bulunan teknik direktör Hakan Kutlu, “Maç öncesinde bakıldığında çok zor geçecek bir maç gibi gözüküyordu. Çünkü Orduspor da sıkıntılı günler yaşıyordu. Aynı puanımız vardı. Ligin son 3 takımından biri biz, biri de Orduspor. Son 3 sıradaki iki takımın karşılaşmasıydı. Bu yönden hem zor hem de iki takım için önemli bir karşılaşmaydı. Ama bizim oyuncularımız çok çok iyi mücadele edip takım birliğini, dayanışmalarını, arkadaşlıklarını, her şeyini sahaya koyup çok çok önemli 3 puanla döndüler. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Çünkü biz bu takımın sezon başında bir üst lige çıkması için kurulduğunu biliyoruz. Zaten biz de görevi kabul ederken bunun bilincinde olan bir takıma geldiğimizi bildiğimiz için kabul ettik. Arkadaşlar da bunu gösterdiler. Çok çok daha önemli bir maça daha gidiyoruz. Artık geriye dönüş yapmak istemiyoruz. Üzerine koyarak gitmek istiyoruz" dedi.

"ÖNCELİKLİ HEDEF İLK 6"

Kutlu, Osmanlıspor maçına da galibiyet hedefi ile çıkacaklarını vurgulayarak, "Elbetteki çocukların bütün maçlara kazanma hırsıyla çıkmalarını istiyoruz. O inancı onlara yüklemeye çalışıyoruz. Futbolcu arkadaşlarımız da bu konuda çok özverili. Onlar da bu takımın bir üst lige çıkma hedefiyle kurulduğunu biliyor. Bu yönden bir sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Bundan sonra inşallah daha çok kazanmak isteyen bir takım seyredeceğiz. Bunun yanında inşallah maçları da kazanacağız. Dediğim gibi biz buraya bu takımı bir üst lige taşımak için geldik. İlk önce Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u ligin ilk 6 takımı içerisine sokup ondan sonra yukarıdaki ilk 2 takıma bakıp onları da yakalamaya çalışacağız. Ama dediğim gibi şu anda gerçekçi bir hedef koymamız lazım. İlk hedefimiz bu takımı ligin ilk 6 takımı arasına sokabilmek, daha sonra da yukarıdaki ilk ikiyi yakalayabilmek. Elbetteki futbolcularımıza kazanmanın verdiği bir öz güven de gelecek. Zaten biz geldiğimizde 3 ya da 4 antrenmanla maça çıktık. Tabi ki taktiksel anlamdaki antrenmanları da yaptık ama daha çok oyuncularla birebir ya da gruplar halinde görüşüp onları psikolojik yönden maça hazırladık. Orduspor galibiyeti de onların yeteneklerini görmelerine ve kapasitelerinin ne olduğunu anlamalarını sağladı. Dediğim gibi bundan sonra öz güven açısından daha rahat bir takım olacaktır” şeklinde konuştu.

GÖZEGİR: "YENİ BİR SAYFA AÇTIK"

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdulkadir Gözegir ise son maçla birlikte takımın üzerindeki kara bulutların dağılmaya başladığını ifade ederek, “7 haftadan sonra güzel bir oyunla güzel bir galibiyet aldık. Bunun dışında biraz da sanki şanssızlığımızı da yenmiş gibi olduk. Üzerimizde hep bir kara bulut, hep bir pis nefes dolaşıyordu. İnşallah bu maç başlangıç olur diye düşünüyorum. Çünkü biz iyi bir takımız. Bunu herkes kabul etmiş durumda ama bu takım bir takım olamamıştı. Bir takım ruhunu yakalayamamıştı. Özellikle Şanlıurfaspor maçı ve Orduspor maçı bizim için çok önemliydi. Aslında Şanlıurfaspor maçıyla bir başlangıç yapmak istemiştik. Bizim 17 pozisyonumuz varken, rakibin hiç pozisyonu yok ama bizim orada bir mağlubiyetimiz söz konusu. Bu maçı futbol şanssızlığının bir göstergesi olarak düşünüyorum. Ama Ordu’da, ilk yarı 26 ve 27. dakikalarda bir tanesi direğin üst tarafından, bir tanesi de direğin içinden dönen iki pozisyonumuz oldu. Artık bu maçta da mı olmayacak tereddüdü yaşadım. İlk 10 dakika hariç iyi oynadık. Oyun hakimiyeti hep bizdeydi. Özellikle sporcuları o yüzden kutluyorum. Yeni bir teknik heyet, yeni bir oluşum. Yeni bir sayfa açtık. İnşallah ileriki günler Gaziantep Büyükşehir Belediyespor için daha iyi olacak. Bu galibiyet serisinin bir başlangıcı olsun diye temenni ediyorum. İnşallah bu temennimiz tutar” diye konuştu.