Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Gaziantepspor evinde ağırladığı Mersin İdmanyurdu’nu 1-0 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, “İstediğimiz galibiyeti aldık” dedi.

Maçın genelinde rakibe çok fazla pozisyon şansı tanımadıklarını ifade eden Buruk, “Bu haftayı çok önemsedik, sıralamada üst sıraları hedefliyorduk, maçı kazanmaya odaklandık. Geçen hafta yarıda bıraktığımız 3 puan vardı. Bu hafta bunu tamamladık, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Maçın genelinde çok pozisyon vermedik. Mersin gibi hücumda zengin bir takımına pozisyon vermemek bizim için önemli. İkinci yarı daha çok asıldık, kaleye daha çok gittik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. daha çok denedik, istediğimiz galibiyeti aldık” diye konuştu.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

Gaziantepspor mağlubiyetinin ardından açıklamada bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da bu maçın geride kaldığını belirterek oynanan mücadeleden ders çıkartacaklarını ifade etti. Çalımbay, "İki takım da net pozisyonları yok gibiydi. İkinci yarı da bizimde büyük hatalar yaptığımız pozisyon vardı ve golü yedik. Topu yere indirdiğimizde kanatları kullandığımız güzel pozisyonlar ürettik. Son vuruşları yapamadık. Bir tane şutumuz direkten döndü. İstediğimiz futbol olmayınca, istediğimiz neticeyi de maalesef alamadık. Önümüzdeki maç bizim için çok kritik ve çok önemli. Bu maç geride kaldı, yapacak bir şey yok. Bu maç geride kaldı, ders çıkaracağız" ifadelerini kullandı.