Ziraat Türkiye Kupası A Grubunda 17 Aralık Salı günü oynanacak olan Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesspor maçı öncesi dostluk mesajları verildi.

Kamil Ocak Stadyumu, 17 Aralık Salı günü farklı heyecana sahne olacak. Kenti Spor Toto Süper Lig’de temsil eden Gaziantepspor ile PTT 1. Lig’de temsil eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımları bu kez Türkiye Kupası maçında karşı karşıya gelecek. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, takım kaptanı İlker ve futbolcu Erdal Güneş, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay, yaptığı açıklama da şunları dile getirdi:

"Gaziantep ticaretiyle ve sanayisi ile örnek bir şehirdir. Örnek şehrimiz marka değerimiz olan sporda da başarıya ulaşırız biran önce. Gaziantepliler spor anlamında şanslıdır. Süper ligde Gaziantepspor, PTT 1. Lig’de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, basketbolda Royal Halı ve Voleybol’da Şahinbey takımımız var. Umarız Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz de beklenen hedefe ulaşır. Süper ligde onları da görmeyi ümit ediyoruz."

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ LİG”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Teknik Direktörü Hakan Kutlu, çok önemli 3 maça çıktıklarını ifade ederek, “Ligin üst sıralarını hedeflediğimiz için oynayacağımız bu üç maç, bizim açımızdan çok önemlidir. Lig anlamında konuşuyorum. Başlangıcı bu haftaki Altınordu maçı için konuşuyorum. Bu maçtan da inşallah iyi bir sonuç alacağız. İyi bir sonuç aldığımız takdirde ligin ikinci yarısına daha umutlu bakacağız. Kupa maçı bir derbi niteliğinde iki şehrin takımı, bu şehri yıllardır başarılı ile temsil eden Gaziantepspor takımı ile Gaziantep Büyükşehir karşılaşması olacak. Bizim hedefimizi göreve geldiğimiz günden itibaren sürekli anlatıyoruz. Bizim hedefimiz lig. Ligin ilk altı takımı arasına girip üst ligi çabalayacağız. Bizim öncelikli hedefimiz takımımızı ilk altı arasına koymak. Kupada da acaba alt yapıdan A takıma oyuncu katabilirmiyiz anlamında hem de maç eksiği olan oyuncularımızı görme açısından. Kupa maçlarını önemsemiyor değiliz” şeklinde konuştu.

İLKER: “TUZLA’NIN KUPAYI ALMASINI İSTERİM”

Büyükşehir Belediye takımın kaptanı İlker, iki şehrin önemli takımlarının takımı karşı karşıya geleceğini ifade ederek, "Derbi gibi görünüyor. Ben burada kendi adıma bir zelzelişte bulunacağım. Bence sistem reytingi yüksek takımların işte kupa dışında kalmaması için böyle bir lig sistemi oluşturuldu. Bence kupanın ruhuna terstir. Tuzlaspor’un final oynamasını veya kupayı almasını ben isterim. Çünkü kupanın ruhu böyle olmalı” dedi.

GÜNEŞ: “İYİ BİR TAKIMIZ, İYİ TAKIM OLDUĞUMUZUN FARKINA VARDIK”

Büyükşehirli futbolcu Erdal Güneş ise, “Daha yolun başında olduğumuzu düşünüyorum. 3 maçımız kaldı. 3 maçtan 9 puana talibiz. Bu maçları kazanıp inşallah devreye biraz daha puan anlamında üstte başlamak istiyoruz. İyi takımız ve iyi takım olduğumuzun geçen hafta farkına vardık. Devre arası daha iyi bir belediye spor göreceğimize inanıyorum. Bu takım şampiyonluğa kuruldu. Sezon sonunda arzulanan ve hedeflenen süper lig gelebilir” şeklinde konuştu.