Geleceğin milli cimnastikçileri Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak açtığı kurslarda yetişiyor. Milli takım cimnastik antrenörü Cihan Güç nezaretinde eğitim gören 20 öğrenci Kazım Karabekir Spor Salonu’nda eğitimlere aralıksız devam ediyor. Kursta öğrencilerle bire bir ilgilenen Güç, çalışmalara açma-germe ve ısınma hareketleriyle başlayarak, çeşitli eğitsel oyunlarla Cimnastik sporunu daha eğlenceli bir hale dönüştürüyor.

Her çocuğun okul hayatı öncesi cimnastik sporu ile mutlaka tanışması gerektiğini belirten antrenör Güç,” Cimnastik sporu çok estetik bir spor dalı olduğu için bir çocuk ilerde hangi sporu yaparsa yapsın okul hayatı öncesi vücudunu tanıması açısından cimnastik sporuna yönlendirilmeli. Şuanda 4-7 yaş hobi grubu arası çocuklarımızla haftada iki gün antrenmanlarımıza devam ediyoruz. 7 yaş sonrası hobi grubunda cimnastik sporuna yatkın ve iyi olan çocukları yarışmacı alt yapısına seçerek aletli olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yetenek grubuna gelen çocuklarımızla ise haftanın 5 günü çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Yetenekli Sporcuları Türk Sporuna Kazandırmak İstiyoruz

Başarılı ve elit bir sporcunun çok zor yetiştiğini ve bunun içinde çocukların küçük yaşlarda sağlam bir alt yapı alması gerektiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Geleceğimizin teminatı gençlerimiz İl Müdürlüğümüz bünyesinde alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde çalışmalarına devam ediyor. Yetenekli çocuklarımızın kaybolmaması için ve bu çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmak için her ay düzenli olarak antrenörlerimizde bir araya gelerek toplantılar yapıyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana Karaman’a birçok branşta spor organizasyonu alarak gençlerimizin sporla iç içe olmalarını sağladık. Spor branşlarına kayıt sayısında artış ve müsabakalarda alınan başarılı sonuçlar yapılan çalışmaların doğru yönde olduğunun göstergesidir. Hedefimiz, Karaman’a bu yıl daha fazla spor organizasyonu alarak daha çok gencimize ulaşmaktır” dedi.