Elazığ İl Özel İdaresi’nin kırsal bölgelerdeki çocukları spor altyapısına kazandırmak amacıyla hazırladığı “Geleceğin Sporcuları Yetişiyor” SODES Projesi onaylandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ile Elazığ Valiliği İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Ramazan Polat arasında projenin protokolü imzalandı.

Yürütülecek proje hakkında değerlendirmede bulunan Sabuncu, “Kırsal kesimlerde ikamet eden ve spor altyapısına ulaşamayan kesimlerden belirlenecek toplam 90 çocuğa tenis, basketbol ve futbol eğitimlerinin verilerek lisanslı sporcu haline getirerek spor altyapısına kazandırmayı amaçlıyoruz”dedi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan projenin eş finansman desteği ile birlikte toplam 233 bin TL bütçesi olduğunu aktaran Sabuncu, temel amacının kırsal bölgelerde ikamet eden ve spor altyapısına ulaşma imkanı bulunmayan yetenekli çocukları belirlemek olduğunu kaydetti.

Proje ile bir yıl boyunca uzman eğitmenler tarafından 40 erkek çocuğa futbol, 40 kız çocuğuna basketbol ve 10 kız çocuğumuza tenis eğitimi verilerek lisanslı sporcu haline getirileceğini de dile getiren Sabuncu, çocukların servis ve yemek ihtiyaçlarının da proje bütçesinden karşılanacağını ifade etti.