KKTC’de artık bir gelenek haline gelen Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Spor Kulübü ile KKTC Atletizm Federasyonu’nun işbirliğinde Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Lefkoşa Maratonu’ bugün koşuldu.

4, 8 ve 21 kilometre olarak 3 farklı kategoride gerçekleştirilen maraton saat 09.00’da Lefkoşa Türk Belediyesi binası önünden start aldı ve aynı yerde de finiş noktasına varıldı.

Maratona başta Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı olmak üzere bazı sivil toplum örgütü ile sponsor kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle birlikte KKTC halkı da yoğun ilgi gösterdi. Ortopedik Özürlüler Derneği mensupları başta olmak üzere birçok engelli vatandaş da maratona tekerlekli sandalyeleri ile iştirak etti.

“Lefkoşa koşuyor, gelir barınağa gidiyor” sloganı adı altında yapılan maratondan elde edilecek gelir Lefkoşa Hayvan Barınağı’nın tadilatında kullanılacak.

SİBER: “ETKİNLİK SPOR VE SAĞLIK YANINDA, SOSYAL SORUMLULUK YÖNÜNDEN DE ÖNEMLİ”

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, maraton öncesi basına yaptığı açıklamada, insanları bir araya getiren, sosyal ortam sağlayan, spor ve insan sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu tür organizasyonların aynı zamanda Lefkoşa Hayvan Barınağı’na yapacağı katkıyla da bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade ederek, düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

KKTC’nin açık hava sporları için çok uygun bir ülke olduğunu da belirten Siber, buna karşın ülke geneli yürüyüş, bisiklet yolu gibi birçok altyapı eksikliği bulunduğuna dikkat çekti.

HARMANCI: “KIBRIS TÜRKÜ BİR ARADA ÇOK ŞEY BAŞARIYOR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, uzunca bir süre ara verilen Lefkoşa Maratonu’nun 4.’sünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Kıbrıs Türkü’nün bir araya geldiğine birçok şeyi başarabileceğini kaydetti.

Maratondaki adımların sağlıklı yaşam ile Lefkoşa Hayvan Barınağı için atılacağını ifade eden Harmancı, organizasyona katılanlara teşekkürlerini sundu.

KARAATMACA: “GELENEKSEL HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ise bugün gerçekleştirilen Lefkoşa Maratonu’nda spor, sağlık, birlik ve beraberlik bulunduğunu belirterek, güzel bir amaca hizmet eden organizasyonun geleneksel hale getirilmesini istedi.

Maratona katılanlara koşu sonrası katılım sertifakası verildi ardından sporcuların protein depolaması için su ve muz ikram edildi.