KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Atletizmde yıldız kızlar kategorisinde düzenlenen turnuva ve şampiyonalarda, kendisinden 2-3 yaş büyük sporcularla yarışmasına rağmen son iki yılda 800 ve 1500 metrede birinciliklere adeta ambargo koyan genç atlet Urkuş Işık, milli formayla şampiyonluklar yaşamak istiyor.

İki yıl önce yapılan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu Kırşehir seçmelerinde keşfedilen 14 yaşındaki Urkuş, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği organizasyonlardaki dereceleriyle dikkati çekiyor.

Şampiyonalarda kendisinden 2-3 yaş büyük ablalarıyla yarışan Işık, 800 ve 1500 metre kategorilerinde son iki yılda katıldığı çeşitli turnuva ve şampiyonalarda kürsüden hiç inmedi. Arkadaşlarının "rüzgarın kızı" ve "uçan kız" diye hitap ettiği Urkuş'un hayalini, milli formayı giymek süslüyor.

Antrenör Ziya Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor yapmasına karşı çıkan ailesine, okulundaki beden eğitimi öğretmenleriyle yaptıkları ziyaretle Urkuş'u atletizme kazandırdıklarını ifade etti.

Girdiği her turnuva ve şampiyonada derece yapan genç atletin gelecek vadeden bir sporcu olduğunu anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Geçen yıl itibarıyla performansı giderek yükseldi. Adana'da yapılan 2015 yılı Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye finalinde 800 ve 1500 metrede Türkiye şampiyonu oldu. Federasyonun atletizm gelişim projesi kapsamında Adana’da yapılan finalde yine her iki kategoride de Türkiye şampiyonluğunu elde etti. 2015 yılı 10 Kasım koşularında aynı kategorilerde Türkiye birincisi oldu. Yine geçen yıl Diyarbakır'da okul sporlarında kros yıldız kızlar 2 bin metrede 7’inci sınıf öğrencisi olmasına rağmen Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Bu yıl Adana’da yapılan okullar kros Türkiye şampiyonasında yıldız kızlarda 800 ve 1500 metrede şampiyonluğu elde etti. 2016 Salon Türkiye Şampiyonası'nda 1500 metrede saliselerle şampiyonluğu kaçırarak ikinci oldu."

Urkuş'un, kendisinden 2-3 yaş büyük sporcularla yarıştığını anlatan Kaya, "Aralık ayında yapılan Atletizm Federasyonunun salon deneme yarışlarında 1998’li kızlarla yarışmasına rağmen 1500 metrede ikinci oldu. Kendinden 4 yaş büyüklerle yarışmıştı. Geçen yıl okul sporlarında kendinden bir yaş büyüklerle yarışmasına rağmen Türkiye birincisi olmuştu. Ben sporcuma 'şampiyon' diye hitap ediyorum ama diğer antrenörler, beden eğitimi hocaları ve çevresindekiler 'rüzgarın kızı' ya da 'uçan kız' diye çağırıyor. Benim içimden hep şampiyon demek geliyor. Allah'ın izniyle hep şampiyon olacaktır" şeklinde konuştu.



- Hedefi milli takım forması



Urkuş Işık ise amacının milli takım forması giyerek, daha büyük başarılar elde etmek olduğunu söyledi.

Bir çok şampiyonada kürsüye çıktığını anlatan Işık, "Atletizmdeki hedefim Türkiye dereceleri yaparak milli sporcu olmak. Milli takıma seçilerek şampiyonluklarımı sürdürmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Urkuş'un takım arkadaşlarından Dilan Taş da "Urkuş spora başladığında biz buradaydık.Teşvik etmeye ve yanında olmaya çalıştık. Kendisine 'rüzgarın kızı' diye hitap ediyoruz. Kendi de bundan çok memnun. Kırşehirli olarak Urkuş’u milli takımda görmek istiyoruz. Onunla gururlanıyoruz. Biz de onun gibi derece yapmayı çok istiyoruz" ifadelerini kullandı.