ÇANKIRI (AA) - Yıldız Milli Kız Boks Takımı Antrenörü Ahmet Çınar, Macaristan'ın Keszthely şehrinde başlayacak Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda kazanacakları madalyaları şehitlere ithaf edeceklerini söyledi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıldızlarda 13, gençlerde ise 10 sporcuyla şampiyonada mücadele edeceklerini bildirdi.

Bugün kara yoluyla Türkiye'den ayrılacaklarını belirten Çınar, "Ülkemiz kritik günler geçiriyor. Türkiye'nin her bölgesinden gelen 23 sporcuyla Macaristan'a gidiyoruz. Burada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

Çınar, birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini vurgulayarak "Avrupa Şampiyonası'na giden sporcularımızın hepsi başarılarını en iyi şekilde yukarılara taşımak istiyor. Elimizden geleni yapıp, bayrağımızı göndere çektireceğiz. Şampiyonda kazandığımız madalyaları şehitlerimize ithaf edeceğiz" diye konuştu.

Kastamonu'da yapılan kampın oldukça verimli geçtiğini aktaran Çınar, federasyon başkanı Eyüp Gözgeç'in de kendilerine her zaman büyük destek verdiğini kaydetti.