16. Balkan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda ay-yıldızlı ekip, 15 altın, 5 gümüş, 10 bronz madalya kazanarak, Balkan Şampiyonu oldu.

Milli sporcular, Şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası öncesi en ciddi sınavını Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen 16. Balkan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda verdi. Armeec Arena’nın ev sahipliği yaptığı şampiyonaya Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Sırbistan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek ve Slovenya’dan 784 sporcu katılım gösterdi. Müsabakalarda Türkiye’yi 18 kadın, 20 erkek sporcu temsil etti.

Milli Takım’ın açık ara zirvede yer aldığı genel sıralamayı 7 altın, 14 gümüş ve 24 bronz madalya ile ikinci tamamlayan Sırbistan, şampiyonanın en çok madalya kazanan ülkesi oldu. 7 altın, 4 gümüş, 15 bronz madalya kazanan Bosna Hersek de üçüncü sırada yer aldı.

“GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin iyi bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, “Altyapıya yaptığımız yatırımın karşılığını başarı olarak geri almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Balkan Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan milli sporcularımızın performansları ile gururlandık. Göğsümüzü kabartan bir başarıya imza atan genç sporcularımızı ve bu başarıda emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyorum” dedi.