Karaman’da, Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda 20 okul takımının katılımıyla düzenlenen gençler masa tenisi il birinciliği müsabakaları kızlar ve erkekler kategorilerinde yaklaşık 100 öğrencinin nefes kesen mücadelesine sahne oldu. İki gün boyunca taktik savaşının yaşandığı müsabakalarda öğrenciler birincilik kürsüsünde yer alabilmek ve Karaman’ı grup müsabakalarında temsil edebilmek için mücadele etti.
Katılımının ve ilginin yoğun olduğu müsabakaların son gününde öğrencilerin verdiği birincilik mücadelesi tribünleri dolduran sporseverlerden büyük alkış aldı. Nefes kesen turnuvanın final karşılaşmalarında ise Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç ve Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak müsabakalar boyunca öğrencilere destek oldular. Maç sırasında final oynayan her iki takım oyuncularını da beğendiği gözlenen Çalışkan’ın, takımları sık sık alkışladığı ise dikkatlerden kaçmadı.
Kazım Karabekir Spor Salonu’nda oynanan final müsabakalarının ardından oluşan genel sıralamada kızlar kategorisinde şampiyonluk ipini göğüsleyen Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi olurken, Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi ikinci, Larende Anadolu Lisesi üçüncü, Toki Anadolu Lisesi ise dördüncü olma başarısı gösteren takım oldu. Erkekler kategorisinde ise Spor Lisesi şampiyon olurken, Karaman Lisesi ikinci, Toki Anadolu Lisesi üçüncü ve Fatih Anadolu Lisesi dördüncü olan takımlar oldu. Kategorilerinde birinci olan Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi ve Spor Lisesi takımları ileri bir tarihte yapılacak olan Okullar Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde eden takımlar oldu.
Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Masa Tenisi İl Temsilcisi Nilgün Çetiner ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından takdim edildi.