İstanbul Genç Erkekler Basketbol Ligi Klasman Grubu’nda oynanan bir maçta sağlık skandalı yaşandı.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan ve büyük bir ihmale sahne olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor - İstanbul DSİ maçında bir genç basketbolcu sakatlandı. Müsabaka sırasında spor salonunda sağlık ekibinin bulunmaması skandala davetiye çıkardı. Tesadüf eseri oğlunun maçını izlemek için salona gelen baba, sağlık görevlisi olmaması ve çağrılan ambulansın da gelmemesi üzerine kendi çocuğunu özel aracıyla hastaneye kaldırdı.

SALONDA SAĞLIKÇI YOKTU

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un İstanbul DSİ’yi 69-48 yendiği Genç Erkekler Basketbol Ligi Klasman Grubu maçının 4. periyodunda bir hava topu mücadelesi sırasında yere ayağını yan basan Can Kaan Sağlam acı içinde kıvranmaya başladı. Acılar içinde yerde kıvranan genç sporcuya müdahale edecek sağlık görevlisinin olmaması skandal olarak nitelendirildi. Yaralanan ya da sakatlanan sporculara acil müdahalede bulunabilmek için salonda hazır bulunması gereken sağlık ekibi olmadığından sakatlanan genç basketbolcuya ilk müdahaleyi takımın antrenörü ve arkadaşları yaptı. Salonda sağlıkçı olmadığı için ambulans istendi. Ancak olay yerine çağrılan ambulans gelmeyince maçı izlemek için salona gelen oyuncunun babası Cemil Sağlam, kendi aracıyla oğlunu en yakın hastaneye götürdü. Anında ayağı şişen genç basketbolcuda ödem tespit edilirken, MR’ı çekilemedi. Buz ve ilaç tedavisi uygulanan Can Kaan Sağlam’ın ayağının kırılıp kırılmadığının Pazartesi günü çekilecek MR’dan sonra belli olacağı öğrenildi.

Spor müsabakalarında benzer manzaralarla karşılaşıldığı belirtilirken, salonda hazır bulunması gereken sağlık ekibinin olmaması skandal olarak nitelendirildi. Prosedürlere göre sağlık personeli olmadan müsabakalar oynanamıyor. Ancak sporcuların ailelerinin ifadelerine göre neredeyse bütün müsabakalar sağlık personeli bulunmadan oynatılıyor. Konuyu İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne defalarca ilettiklerini kaydeden aileler, ilgisizlikten şikayet etti.

"ÇOCUKLARIMIZ ALLAH’A EMANET SPOR YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Müsabaka sırasında sakatlık yaşayan Can Kaan Sağlam’ın babası Cemil Sağlam, olay sonrası yaptığı açıklamada, profesyonel liglerde her türlü sağlık ekibi ve ambulansın hazır bekletildiğini, ancak altyapı liglerinin üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Sağlam, "Sokaklardan uzak olsunlar, spor yapsınlar diye yönlendirdiğimiz çocuklarımız bu kez de ciddi sağlık problemleriyle, sakatlıklarla karşı karşıya geliyorlar. Bugün benim oğlumun başına gelen, yarın bir başka çocuğumuzun başına gelebilir. Burada daha ciddi sorunlar da yaşanabilirdi. Evlatlarımız bu salonlarda Allah’a emanet spor yapmaya çalışıyorlar. Daha büyük bir problem yaşandığında bunun altından kimse kalkamaz. Bir an önce gerekli önlemler alınmalı" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, önümüzdeki haftalarda oynanacak olan maçlarda sağlık personeli bulunup bulunmayacağı merak ediliyor. Bu arada geçen yıla kadar amatör müsabakalarda araç ve personel görevlendirme sorumluluğunun İl Sağlık Müdürlüklerinde olduğu ancak bu uygulamanın geçen yıl kalktığı açıklandı.