Adana’da yapılan Anadolu Kupası Yüzme Yarışları’nda, 50 ve 100 metre kurbağalamada Türkiye Şampiyonu olan Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü’nün genç yüzücüsü Ardan Kaya, hedefini büyüttü. 50 metre kurbağalamada 27 saniye olan Türkiye rekorunu kırmak isteyen Kaya, "50 metrede şu anda 33.03 yüzüyorum. Eğer her şey yolunda giderse rekoru rahat bir şekilde kıracağıma inanıyorum" dedi.

Mersin Olimpik Yüzme Havuzu’nda antrenör Ebru Gençay yönetiminde günde çift idman yapan Ardan Kaya, 50 metre kurbağalamada Türkiye rekorunu kırmak istiyor. Günde 6 kilometre yüzen genç sporcu Ardan, bugüne kadar çok çalıştığını söyledi. Çok sakatlıklar geçirdiğini ancak hiçbir zaman vazgeçmediğini vurgulayan Kaya, "Adana’ya inanarak gittim. Orada birinciliğimi çok güzel bir şekilde ilan ettim. Hiç zorlanmadım. 50 metre kurbağalamada 33.03 yüzdüm. 100 metre kurbağalamada 1.14 yüzdüm. Geçen yıl Türkiye 18.’siydim. Bu sene baya yükselttim ve azimle çalıştım. Kendime güvenerek gittim ve bu sene Türkiye birinciliğini istiyordum. Gayet olumlu geçti benim için ve sonunda başardım. Çok mutluyum" diye konuştu.

"HEDEFİM 50 METRE KURBAĞALAMADA TÜRKİYE REKORU"

Şu anda ayak bileğinde sakatlığı bulunduğunu belirten Kaya, "Doktorumun konuşması önemli bu konuda. Eğer durumum iyi derse yarışlarda yüzeceğim. Hedefim kurbağalamada Türkiye rekorunu kırmak. Şu anda 50 metre kurbağalamada rekor 27 saniye. Şu anda 50 metrede derecem 33 saniye. Bunu düşürmek için çok çalışmam var. Sakatlıktan sonra iyi bir çalışmaya girerek o dereceyi rahat bir şekilde düşüreceğime inanıyorum. Bir diğer hedefim ise Milli Takım’da mücadele etmek. İnşallah ileriki senelerde olur. Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası seçmeleri Mersin’de yapılacak. Kendi evimde tabii ki yarışmak istiyorum. Ama kısa kulvarın finalleri İstanbul’da olduğu için işim baya zor olacak" şeklinde konuştu.

GENÇAY: "ARDAN, SPORCULUĞU KADAR İYİ BİR ANTRENÖR OLACAK"

Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü Antrenörü Ebru Gençay ise Mersin’de Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası seçmelerinin yapılacağını kaydederek, "Barajı geçenler İstanbul’a Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası’na gidecekler. 2 etaplı oluyor. Bir tanesi ilk dönem. Bir tanesi de yaza doğru ikinci dönem olmak üzere.

Bir kısa mesafede bir uzun mesafede baraj geçen sporcular Türkiye Şampiyonası’na, İstanbul’a davet edilecekler. Şu anda geçen yıla göre çalışmalarımız biraz daha arttı. Geçen yıllarda çalışmada sıkıntı çekiyorduk ama bu yıl biraz daha iyi konuma geldik. Doğal olarak havuzda daha fazla antrenman saati alabiliyoruz. Geçen yıl bu başarıyı biz 4 gün birer saatle yakalamıştık. Şimdi ise 5 gün antrenman yapıyoruz ve antrenman süremizi 2 saate çıkardık. Her gün yaklaşık olarak 6 kilometre yüzebilen potansiyelde sporcularımız var. Bunlardan biri de Ardan Kaya. Ardan’ı biz ayrıca antrenör olarak yetiştirmek istiyoruz. Bizim zaten Mersin’de ciddi anlamda bir bilgi eksikliği, bir bilgi açıklığı var. Biz de bu eksiklikleri belli bir yaşa gelmiş sporcularımızı antrenörlüğe yönlendirerek kapatmaya çalışıyoruz. Ardan’ın sporculuğu kadar iyi bir antrenör olacağını düşünüyoruz. Bilgisini tamamlayıp aramıza katılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAKATLIĞI YOKSA CİDDİ BİR SIRALAMA ELDE EDECEKTİR"

Ardan’ın şu anda ayak bileklerinde ciddi bir sakatlığı bulunduğunu vurgulayan Kaya, "Bu hafta MR çekilecek. Biraz doktorumuzun yönlendirmesi ile gideceğiz, şu anda Ardan’a yüklenemiyoruz. O sonuçları aldıktan sonra ilerisi için bir şey söylememiz doğru olacak. Umarım ciddi bir sakatlığı yoktur. Ciddi bir sakatlığı olmazsa Ardan’ın Türkiye’de ciddi bir sıralama elde edeceğini düşünüyoruz. Milli Takım için sıkıntımız Ardan’ın yaşı. Ardan yaş olarak büyük, 20 yaşında bir sporcu. Onun takdirini Milli Takım hocalarımız verecek. Şu anda Milli Takım’da 25 yaş üzeri sporcular da var. Tamamen derece bazında çalışmak zorundalar. Mersin’in en büyük eksikliği havuzun bu memlekete geç gelmesi. Bizim Ardan gibi elimizde 4-5 sporcumuz daha var yaşları büyük. Onlar için geç mi değil mi, ne kadar antrenman eksikliği var tamamen muamma. Gerçekten tesis buraya çok geç geldi. Çok şükür Akdeniz Oyunları kapsamında havuz yapıldı. Mersin’de çok yetenekli çocuklarımız var. Şu anda büyük sporcularımız için bir garantimiz yok ama alttan ciddi bir ekiple geliyoruz. Bundan sonrası daha iyi olacak" dedi.