2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde farklı spor branşlarında düzenlenen okullar arası il birinciliği müsabakaları Atatürk Spor Kompleksi Judo Salonu’nda düzenlenen judo müsabakaları ile devam etti. Toplam 9 sıklette gerçekleştirilen ve 5 okuldan 30 sporcunun yer aldığı müsabakalarda sporcular okullarını en iyi şekilde temsil etmek ve birincilik kürsüsünde yer almak için mücadele etti.

Çekişmeli ve bir o kadar heyecanlı geçen müsabakalar sonunda erkeklerde Spor Lisesi birinci, Kâzımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi ikinci oldu. Kızlarda ise Spor Lisesi birinci, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ikinci, Kâzımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Müsabakalar sonunda her iki kategoride de şampiyonluğa ulaşan Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etmeye hak kazanandı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve antrenörler tarafından verildi.

Ferdi sıralamada alınan sonuç ise şöyle oldu;

50kg Erkekler

1.İsmail Ortapınar 2.Emin Aksay 3.Nurullah Aslan

60kg Erkekler

1.Enes Uysal 2.Mehmet Seçeli 3.Samet Serçeli 3.Eren Koçak

66kg Erkekler

1.Hüseyin Arslan 2.Mehmet Yağcı

73kg Erkekler

1.Selçuk Kanar

44kg Kızlar

1.İlayda Polat

48kg Kızlar

1.Feyza Koç

52kg Kızlar

1.Esra Coşar

57kg Kızlar

1.Fatma Nur Altınbaş

63kg Kızlar

1.Erva Nur Şimşek 2.Esra Türegün

80kg Kızlar

1.Beyza Nur Arı