Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında “İş Birliği” protokolü imza töreni gerçekleşti.

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında gençleri spora teşvik etmek, kötü alışkanlıklarından kurtarmak ve lisanslı sporcu sayısını arttırmak amacıyla “İş Birliği” protokolü imzalandı. Bilecik Atatürk İlkokulu’nda imzalanan protokole İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk ve her iki kurum yöneticileri katıldı.

İmzalanacak protokol hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk, ülke genelinde sporun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi çalışmaları çeşitli proje ve uygulamalarla tüm illerde devam etmekte olduğunu, lisanslı ve lisanssız sporcuların da sayıları her geçen gün artığını belirtti. Doyuk, sözlerine şöyle devam etti.

“Çocuk ve genç nüfusuna sahip olan ülkemizde lisanslı sporcu sayılarının daha da arttırılması aynı zamanda okul sporlarımızın, federasyon ve il faaliyetlerimizin çoğaltılması uluslararası başarılara ulaşılması hedeflenmiştir. Bu hususta genç ve sporcu potansiyelini okullarımızda görmekteyiz. Amacımız ilimiz okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimize sporu tanıtmak spor kültürünü aşılamak aynı zamanda okullarımızda gençlik ve spor etkinliklerini yaygınlaştırmak ve geliştirmek öğrencilerimizin serbest zamanlarını kültürel ve sportif etkinliklerle geçirmelerini sağlamaktır. İlimizde tüm bu sosyal ve sportif faaliyetlere yönelik kurslarımızı Müdürlüklerimizin ilgili personellerinin yönetiminde tüm okullarımızın katılımını sağlayarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait spor tesislerini en verimli şekilde kullanmak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalanmasına karar verilmiştir.”

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise; öğrencilerin sadece akademik başarılarını önemsemediklerini belirterek, “Aynı zamanda sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlerle de gündeme gelmelerini önemsiyoruz. Son günlerde yaptığımız çalışmalar sizlerin de malumu, öğretmenlerimize Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) aracılığıyla proje hazırlama ile ilgili 150 öğretmenimize sertifika verdik ve onları 3 gün boyunca eğittik. Bunlar öğrencilerimizin bilimsel gelişiminde katkıda bulunacak. Dün yine İstanbul’da açılan İnovasyon Fuarı’na katıldık. Yine bunun yanında müzik öğretmenlerimizle bir toplantı yaptık, okullardaki eksersiz çalışmalarımıza dönük. Malumunuz korolarımız var, aynı zamanda öğrencilerimizin tiyatro etkinlikleri var. Bunların artırılması yönünde tedbirlerimizi alıyoruz. Bugün burada da iki müdürlüğümüz arasında sportif faaliyetlerin artırılması amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Karşılıklı salonlarımızın ortak kullanımı, aynı zamanda açılacak kurslarımızın birlikte planlanması. Buradaki hedefimiz öğrencilerin bu mevcut imkanlardan en üst seviyede yararlanmaları, bu salonlarımızdan ve çeşitli imkanlarımızdan en üst seviyede öğrenci sayımızın artırılmasını açıklamaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından iki kurum arasında “İş Birliği” protokolü imzalanarak program son buldu.