Giresunspor kendi sahasında konuk ettiği Kayserispor ile 0-0 berabere kalarak bir puana razı oldu.

Karşılaşma sonunda açıklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Biz takımımızı aldığımızda, bazı sıkıntılarımız vardı. Hem mevkisel hem de bireysel hatalar yapıyorduk. Hatalarımızı en aza indirdiğimizi düşünüyorum. Oyun disiplinini, takım bütünlüğü ve takım disiplinini takıma yerleştirmeyi hedeflemiştik. Bu kısa zaman içinde oyuncularımız özveriyle yapmaya çalıştılar ve hatasıza yakın yaptılar. Konsantrasyonumuz maçın birinci dakikasından doksan artı dakikalarına kadar değişmedi. Aynı konsantrasyon ile devam ettik. Ama galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Sınırlı da olsa ilk galibiyetimizi alabilecek pozisyonlar yakaladık ama olmadı. Sonuçta rakibimiz Kayserispor çok güçlü bir takım. Berabere kaldık diye bayram yapacak değiliz. Güçlü bir takım olmasına rağmen pozisyon vermedik. Yenilmediğimiz için mutluyuz. Önümüzdeki Adanaspor maçına odaklanacağız. Biz her maça puan veya puanlar parolasıyla çıkıyoruz. Biz rakibimiz durumundaki takımlarla maçlarımızı oynadık. Fikstür gereği daha üst sıraları hedefleyen takımlarla maçlarımız var. Bu takımlardan asgari ne kadar puan toplayabilirsek toplayıp, ikinci yarıda kampta çok iyi çalışıp Giresunspor’u hak ettiği yere getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sözeri, Giresunsporlu futbolcuların maçtaki performansları ile ilgili, “Bu gün oyuncularım, sakatlandılar sakat sakat oynadılar. Tabiri caizse amatörce mücadele ettiler. Bu mücadele bana ileriye dönük çok umut verdi” şeklinde konuştu.

Sözeri hakem Volkan Bayarslan ile ilgili olarak ise, “Hakem maç içinde çok kötü yönetim sergiledi. Bazı takdir haklarını Kayserispor lehine kullandı. Fakat sonucu değiştirecek hatalar yapmadı. İki üç tane faulü vermedi. Onlarda olabilir” açıklamasında bulundu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Karşılaşma sonunda maçı değerlendiren Kayserispor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Seçmen, “4 haftadır bir seri yakalamıştık. Bu seriyi burada da devam ettirmek istiyorduk. Karşımızda çok iyi mücadele eden bir Giresunspor gördük. Maçın zor geçeceğini tahmin ediyorduk ama lig uzun bir maraton. Burada bir puan almak da iyidir diye düşünüyoruz. Giresunspor gerçekten bugün futbol oynamayı düşünmedi. Sadece mücadele etti. Çok sert futbol oynadı. Hakem de buna prim verince, maalesef bu sonuç ortaya çıktı. Ben her iki takımada bundan sonra başarılar diliyorum” dedi.