PTT 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor’da, Kulüp Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, Mayıs 2015’te görevi bırakacağını belirtti.

Giresunspor’da en zor dönemde başkanlık koltuğuna oturan ve yeşil beyazlı kulübü kapanmaktan kurtarıp PTT 1. Lig’e taşıyan Bozbağ, Mayıs 2015’ten sonra çok sevdiği Giresunspor’a kesinlikle veda edeceğini söyledi.

Çotanaklar’ın Kulüp Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, Giresunspor Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Giresunspor’un çok ciddi bir mali kriz yaşadığını belirten Başkan Bozbağ, “Ben bunları dile getirmediğim için insanlar bizim nelerle uğraştığımız bilmiyor. Biz kurtlar sofrasında arenaya çıktık. Transfer yapılması lazım... Bir insanın her şeyi elindeki maddiyatına, imkanlarına göredir. Ben oyuncularımın hepsiyle gurur duyuyorum. Rakiplerimizin arkasında önemli güçler, büyük destekler var. Bizde kendi kişisel imkanlarımızla bir varoluş mücadelesi veriyoruz” dedi.

Yeteri kadar destek gördüğüne inanmadığını belirten Bozbağ, “Mayıs 2015’ten sonra hangi şartlar olursa olsun yokum. Ben isterim ki Giresunspor’u çok iyi kişilere vereyim. Aldığım kararın şuandaki saha sonuçlarıyla, yaşadığımız sıkıntılarla hiçbir alakası yok. Bir yönetim düşünün üç sene önce kulüp almış, dolabında suyu yok, her tarafı borç ve bu yönetim üç senede herkesin hayal dediği şeyleri hayata geçirmiş, takımı şampiyon yapmış ama kimse tarafından yardım görmüyor. Vali Beyin inanılmaz bir çabası var, inanılmaz bir özverisi var. Sayın Bakan beni aradı ve bize bir yardım yapılacağını söyledi. Ben istiyorum ki herkes seçilmiş, beni de delegeler seçmiş. Ben ne futbola, ne de transfere yabancı bir insanım. Benden, benim yönetimimden bu işi daha iyi yapacak birileri varsa ne olur öne çıksın. Hemen kongre kararı alır görevi bırakırım. Ben bıraktıktan sonra da gelen yönetime yardımcı olacağım. Bizden hangi yardım istenirse ben onu yapacağım. Ama Giresun’da artık herkesin Giresunspor etrafından birleşmesi lazım” şeklinde konuştu.

"Taraftarla ilgili hiçbir endişem yok. Bir Allah var, birde Giresunspor’un taraftarı var” diyen Bozbağ, “Giresunspor bu ligde ödemelerini zamanında yapan nadir kulüplerinden biridir. Giresunspor’un çalışanına ne bir ücret, ne bir prim borcu vardır. Artık bundan sonraki iş futbolculara düşmektedir. Bazı şeyler ailenin içerisinde kalır. Herkes nerede oynadığının farkında olacak. Olmayan, bizim şartlarımızı yerine getirip istediği yere gidebilir. Mevzu Giresunspor ise her türlü fedakarlığı yaparız. Bundan kimsenin en ufak kuşkusu olmasın. Buradaki arkadaşlar kendi malını mülkünü ipotek ederek, Giresunspor’a sahip çıkmıştır. Futbolcu kendilerine dikkat edecekler. Profesyonel yaşayacak, aldığın paranın hakkını vereceksin. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu kulübün kimseye kuruş borcu yok” ifadelerini kullandı.