Giresun’da sözde taraftarlar, deplasmana gidecek taraftara temin edilen mazotu araçlarına koymak için gasp ediyorlar.

Giresunspor’un taraftar grubu Genç Çotanaklar, deplasman maçlarına gitmeleri için iş adamlarından aldıkları mazot yardımı, kendilerinden önce iş adamlarının yanına giden sözde taraftarlar tarafından gasp ediliyor.

PTT 1. Ligde mücadele eden Giresunspor’un taraftar grubu Genç Çotanaklar deplasman karşılaşmalarına giderken yardım olarak alınan mazotlar kendilerini grup üyesi olarak gösteren kişiler tarafından alınıyor ve gerçek grup üyelerinin deplasman karşılaşmalarına gidememelerine yol açıyor. Genç Çotanaklar Tribün Liderlerinden Recep Ulu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada iş adamlarını uyardı.

Ulu yaptığı açıklamada, “Hiçbir grupla alakası olmayan, belki maça gelirlerse sağda solda oturan sözde taraftarlar, şu grup benimdir deyip iş adamlarından mazot alıyorlar. Biz zengin insanlar değiliz. Aramızda zengin veya tanınmış insanlar da yok. Biz iş adamlarının yanına gittiğimizde bize daha önceden mazot alındığını söylüyorlar. O mazotu alan kişiler ne yazık ki hiçbir zaman bizim yanımızda olmayan, mazotu aldığı halde deplasmana gitmeyen ve kendi araçlarında kullanan veya satan insanlar. Bizim burada hakkımız yeniyor. Gerçekten takımı desteklemek için deplasmana gidecek insanlara iş adamları yok demelerine yol açıyor. Sonra o iş adamları bizim için, bizden mazot aldılar ama deplasmana gitmiyorlar diye düşünüyorlar. Biz bütün deplasmanlara elimizden geldiği kadarıyla gitmeye çalıştığımız halde, sizin yerinize mazot aldılar maalesef veremiyoruz diye geri çevrildiğimiz çok oldu. Bir yanda takımını destekleyen kar kış demeden yollara düşen aç kalma pahasına cebindeki son bir lirasını simit alıp yiyecek dereceye gelen taraftar bu sıkıntıları yaşarken, takımına maddi manevi hiçbir desteği olmayanlar o mazotları alıp kendi şahsi meseleleri için kullanıyorlar" dedi.