İstanbul Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanan maçın sonunda İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve İstanbul Başakşehirli futbolcu Uğur Uçar açıklamalarda bulundu.

İstanbul Başakşehir Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, “İnanılmaz bir mücadele yaptılar. Teknik direktörümüzden malzemecimize kadar, oyuncuların hepsini kutluyorum. Özellikle İstanbul Başakşehir taraftarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Muazzam bir yağmur vardı, adeta göl oldu her yer ama buna rağmen seyirci hiç bırakmadı. Bizim yaklaşık 3500 civarında seyircimiz vardı. Biz bir aileyiz. Dolayısıyla biz soyunma odasına girdiğimiz zaman İstanbul Başakşehir diye bir marşımız var. Biz bugün özellikle maçtan önce şehitlerimizden dolayı marşımızı çalmadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Maçın sonunda her şeye normale döndüğü için biz de içeride büyük bir kutlama yaptık” dedi.

“ÖNCE CAN SONRA CANAN”

Basın mensuplarının Galatasaray kongre üyesisiniz aynı zamanda da Galatasaray’da üyesiniz. Galatasaray’a karşı kazanılan galibiyet sonrası buruk bir sevinç mi yaşadınız? şeklindeki sorusuna ise Gümüşdağ, “Hiç buruk değil. Önce can sonra canan. İstanbul Başakşehir Kulübü var olduğu sürece ilk önceliğim hep İstanbul Başakşehir olacak, sonra Galatasaray” ifadelerini kullandı.

Zeminde her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Gümüşdağ, “15-20 gündür zaten zemin bakımdaydı. Beşiktaş’a Sivasspor maçı için verememizin sebebi de buydu. Ama zemin toparlayacak inşallah. Beşiktaş’a da söylediğimiz 2 maç için destek olacağız inşallah. Böyle şey konuşulmaz ama futbolcularımıza da bugünkü galibiyetlerinden dolayı yüzlerini güldürecek bir prim verdik” şeklinde konuştu.

UÇAR: “BÖYLE BİR SKOR ÇIKTIĞI İÇİN MUTLUYUZ”

İstanbul Başakşehirli oyuncu Uğur Uçar, aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Galatasaray, Dortmund maçını izlemiştik. Verdikleri açıkları iyi analiz ettik. Galatasaray gerçekten çok pozisyon veriyor ama Avrupa’da bunu değerlendiremiyorlardı. Biz de bugün girdiğimiz bütün pozisyonları değerlendirdik. Değerlendirdikten sonra daha rahat oynamaya başladık. Hafta içi zaten hocamız oyunu tutturduğumuz zaman 4-5-6 gibi skorlar bulabileceğimizi söylemişti. Bugün değerlendirdik, farklı bir skor oldu. Bütün takım arkadaşlarımı, hocamı tebrik ediyorum. Golü bulduktan sonra, Galatasaray arka alanda çok açık veriyor. Golü attıktan sonra oyun ya farka gider, ya da alırız diye düşünüyorduk. Bugün böyle bir skor çıktığı için mutluyuz” diye konuştu.