ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımı daha iyi yerlere taşımak için için mücadele verdiklerini belirterek, taraftarlardan maçlarda oyuncularını protesto etmek yerine destek olmalarını istedi.

Kartal, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'un köklü bir geçmişinin bulunduğunu ancak takımın şu anki pozisyonunun hoş ve iç açıcı olmadığını söyledi.

Kendisinin ve ekibinin, takımın durumunu düzeltmek için geldiğini aktaran Kartal, şöyle konuştu:

"Bir sorumluluk aldık. Sorumluluğumu yerine getirmek için ben ve arkadaşlarım tesislerde yatıp kalkıyoruz. Üç haftadır evime bile gitmedim. Köklü ve şanlı tarihi olan Eskişehirspor'u bulunduğu ortamdan kurtarmak, yukarılara, üst sıralara tırmandırmak için çabalıyoruz. Biz bu kadar mücadele verirken ve bu işi düzelteceğimize inanmışken maalesef seyircimizin önündeki ilk maçta, takımımızın daha ısınmaya çıktığından itibaren protestolarla karşılaşmasından negatif etkilenen oyuncularımız, maça tam konsantre olamadı."

Kartal, Eskişehirspor'un başarısı için mücadele ettiklerini ifade ederek, "Futbol takımımızın öz güven eksikliğini hepimiz gözlemliyoruz. Bana ve oyuncularımıza güvenilmesi gerekiyor. Başka bir Eskişehirspor yok. Eskişehirspor'u bulunduğu yerden daha iyi, daha güzel bir düzlüğe çıkartmak için bu mücadeleyi veriyoruz. Geriye dönük hesaplaşmaları bir kenara bırakalım, lütfen futbol takımımıza destek verelim" ifadesini kullandı.

 

- "Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz"

 

Kartal, kendisinin ve ekibinin Eskişehirspor için en iyisini yapmak için çok çalıştığını vurguladı.

Eskişehirspor camiasının, taraftarları ve medyasıyla kenetlenmesi, takımına sahip çıkması halinde bazı şeylerin düzelebileceğini anlatan Kartal, şunları kaydetti:

"Bir şeyleri gerçekten düzeltmek istiyorsak, her şeyi bir kenara bırakmak zorundayız. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu takım daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalırsa hepimiz batacağız. Sonuçta Eskişehirspor kaybedecek. Eskişehirspor'un en büyük enerjisi, anlamlı, büyük, cefakar taraftarlarıdır. Taraftarlar olmadan camialar olmaz. Eskişehirspor taraftarlarına sesleniyorum; gelin, hep beraber bu takıma destek verelim. Bize yardımcı olun. Bizlere güvenin. Eskişehirspor'un teknik direktörü olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum, yapmaya da devam edeceğim ama bu takımı kurtarmak ve başarılı olmak istiyorsak, herkesin geriye dönük bazı şeyleri bir kenara bırakmaları gerekiyor. Gün Eskişehirspor'a destek verme günüdür. Destek vermeyeceksek, daha takım sahaya ısınmaya çıktığı andan itibaren protestolar devam edecekse, bu takım ve bizler bu baskı altında ne yapabiliriz?"