Yunus Emre Spor Salonu’nda minikler, yıldızlar, gençler, ümit gençler ve büyükler olmak üzere beş kategoride gerçekleşen şampiyonaya 35 ilden toplam 189 sporcu katılıyor. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “22-24 Şubat tarihleri arasında ilimizin ev sahipliğinde düzenlenecek Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası'na hoş geldiniz safalar getirdiniz. Bugün burada Türk Dili’nin Başkenti Karamanımızda sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. 2 gün boyunca devam edecek bu önemli şampiyonada illerini temsil edecek sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor, sakatlıksız, kazasız bir turnuva olmasını temenni ediyorum. Sizleri tekrar ilimizde ağırlamaktan dolayı duyduğumuz mutluluğu belirterek, böylesine güzel bir şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“HEDEFİMİZ 2020 PARALİMPİK OYUNLARINDA ÜÇ İLE ALTI ARASI BİR MADALYA ALMAK”

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ise, “ Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Judo Şampiyonası Karaman ilinde yapılıyor. Güzel bir turnuva oluyor şuanda birinci gündeyiz. Sporcularımız kulüplerinden antrenmanlı bir şekilde geldiği için rekabet içerisinde mücadeleci bir turnuva gerçekleştiriliyor. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu için judo branşı çok önemli. Bu yıl bir Dünya Şampiyonasında bir sporcumuz ilk defa bir altın madalya aldı. 2016 yılında 2 bronz madalya almıştık. Hedefimiz 2020 Paralimpik Oyunlarında üç ile altı arası bir madalya almak. Tabi bu madalyanın renginin de altına doğru yönelmesi için elimizden gelen tüm gayreti teknik ekip ve kulüplerle birlikte gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Amacımız Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek, Paralimpik’te İstiklal Marşımızı okutmak. Buna da inanıyorum ki bizim sporcularımız devletimizin verdiği imkanlarla bunu başaracaklar. Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum. Karaman ilinde güzel bir turnuva gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bizlerle ilgilendikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CAHİDE EKE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Bugün yapılan müsabakalarda ise büyükler 52 kg kategorisinde Karamanlı sporcumuz Cahide Eke müsabakalarda rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nın açılış törenine, Karaman Valisi Fahri Meral, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ve vatandaşlar katıldı.