Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan olağan mali genel kurulda, delegelerden gayri menkul satmak için değil, satın almak için yetki istediklerini söyledi. Hacıosmanoğlu, eski başkan Sadri Şener’e ise Bursaspor’un şampiyon olduğu sezon Kadıköy’de oynanan son maçın ardından kaleci Onur’u neden azarladığını sordu.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 20 Aralık Cumartesi günü 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılacak olağan mali genel kurul öncesi, muhalefetin eleştirilerine cevap vererek, önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, basın toplantısı düzenleyen Hacıosmanoğlu, eski başkan Sadri Şener’e yüklenirken, Burasspor’un şampiyon olduğu sezonda Fenerbahçe - Trabzonspor arasında oynanan maç sonrası soyunma odasına inen başkan Sadri Şener’in kaleci Onur’a neler söylediğini açıklamasını istedi.

"SATIN ALMA YETKİSİ İSTİYORUZ"

1,5 yıldır yönetim kurulu ile birlikte Trabzonspor’a hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Hacıosmanoğlu, "Doğrularımız yanlışlarımız var. İş yapan doğru da yanlış da yapar. Yaklaşık 4 aydır hiç konuşmuyorum, konuşanlara cevap da vermiyorum. İşimizi Trabzonspor’un samimi sevdalılarına karşı layıkıyla yapmaya gayret ediyoruz. Cumartesi günü mali genel kurul var. Bir haftadır 7. madde heyecanı var insanlarda. Konuşacak başka bir şey bulamıyorlar. Trabzonspor’a bir şeyler katabilmek için mücadele veriyoruz. Mali genel kurulda Trabzonspor sevdalılarından satın alma yetkisi istiyoruz, satma yetkisi değil. Sadece satın almak yetkisi versinler. Trabzonspor’a bir şeyler satın alalım, katalım, bizden önce nasıl satıldıysa bizden sonra gelecek olanlar satmak isterlerse satın almak yetkisi verirler, onlar satar. Satacak olanlara satmaları için malzeme hazırlamak istiyoruz. Satın alma yetkisi istiyoruz" dedi.

"HER TARAFA BORCU OLAN BİR KULÜP DEVRALDIK"

Hacıosmanoğlu, şike süreci ile ilgili olarak, "Konuştuğumda ’konuşuyor’, konuşmadığımda ’susturuldu’ diyorlar. Özellikle şike konusunda hiçbir malzeme bulamıyorlar. ‘Kim susturdu, niye konuşmuyor’ diyorlar. Çünkü hukukçularımız konuşuyor. Hukuki süreç. Bu süreç bitince elbette bizim de konuşacaklarımız, zamanında söylediğimiz gibi eylem konusunda da yapacaklarımız var" diye konuştu.

"Herkese tek tek cevap vermek istemiyorum" diyen Hacıosmanoğlu, eski kulüp başkanı Sadri Şener’e yüklenerek, "Benden önceki başkan aylardır konuşuyor. Ona yanıt vermem lazım. Devrettiği kulüpte, gidiş sebepleri de oydu. Trabzonspor’u satacaklar diye heyecana kapılıp kapı arkalarında toplantı yapanlara söylüyorum. Trabzonspor’u devraldığımızda 1 milyon lira dahi kredi alacak, teminat verecek ortam yoktu. Böyle bir ortam bırakmışlardı. Biz en ufaktan en büyüğüne kadar her tarafa borcu olan kulübü devraldık ve çevirmeye çalıştık. Allah yardım etti, bugünlere kadar taşıdık. Borcu yapılandırdık. Vakıflar Bankası’ndan borcu yapılandırdık, borçları oraya devredecektik. Denizbank bize ayrılmak istemediğini söyledi daha iyi şartlar sundu. Orada kaldık. Borcu uzun vadeli ve düşük faizli yapılandırdık" ifadelerini kullandı.

"AKYAZI’NIN İSİM HAKKINI DENİZBANK’A TEMLİK OLARAK VERDİK"

Hacıosmanoğlu, Akyazı’nın isim hakkının da satılacağına dair söylentiler çıkarıldığını ifade ederek, "Aydınlatmak için söylüyorum; Akyazı’nın isim hakkı bir gün satılırsa, biz bunu borç yapılandırmasında temlik olarak onu Denizbank’a verdik. Kim satarsa satsın borcu karşılamak üzere temlikte. Biz de sonrakiler de satarsa hiçbir yerde kullanamaz onu. Satıldığı zaman Denizbank’a ödenmesi zorunludur. Başka bir yerde kullanılamaz. Trabzonspor’un satılacak hiçbir şeyi yoktur. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Ancak alabilirseniz, kaynak oluşturabilirseniz onu da değerlendirirsiniz. Onun için de genel kuruldan yetki almak zorundasınız" şeklinde konuştu.

"ŞENER, KALECİ ONUR’U NEDEN AZARLADI"

Hacıosmanoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Sizlerin huzurunda iki soru soracağım kendisine. Onların cevabını Trabzonspor sevdalılarına versin, ondan sonra nasıl konuşacak ben de merak ediyorum. 6222 sayılı yasayı başka takımların itirazına rağmen ilk imzalayanlardan biri Trabzonspor başkanıdır. Elimizden şampiyonluğu çalan faillerin yakalandığı dönemde. Hukuk kurulumuzdan Atilla Dilaver’in bana söylediği şu; iki sene önce bugün yapacağımız müracaatlardan daha hafifini yapmak istedik. Sayın Başkan’ın (Sadri Şener) bana kullandığı ifade şu; ‘Bunları imzalayamam. Ablam rektör, kardeşim iş adamı. Zor durumda kalırlar.’ O müracaatları imzalamayan bir başkan. Atilla Dilaver’in bana ifadesi budur. Trabzonspor’un haklı olduğu davada, mücadele etmesi gerektiği bir durumda neden ve kimden korkar? Aynı hukuk kurulundaki arkadaşlara, ‘bu işin ucu nereye gidiyorsa gitsin, babam mezarından kalksa bu yoldan bizi çeviremez. Ne yapılması gerekiyorsa yapın’ dedim. Onlar da şaşırdı. Sayın Şener bunun cevabını versin.

Çok önemli bir konu da Trabzonspor’u satmaktan bahsediliyor. Benden önceki başkana soruyorum. Bursa’nın şampiyon olduğu, İstanbul’da 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonra soyunma odasında Kaptan Onur’u azarlamasının sebebi neydi? Bunu açıklasın. O açıklamazsa ben açıklayacağım. Tüm bunları yapan insanların bizi eleştirme hakkı yok."

"BENİM DÖNEMİMDE KİMSENİN TRABZONSPOR’UN 1 LİRASINI YEME ŞANSI YOK"

Yönetim olarak ibra edilip edilmemenin önemli olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "İncelenir, varsa suç ortaya çıkar. Siz de görevinize devam edersiniz. Sayın Şener zamanında çıktım kürsüye, ‘bu ayıp Trabzonspor’a bir kez sürülmüştür. Bir daha yapılmasın’ dedim. Bizden önceki müfettişlerin raporlarını savcının önüne koydum. İnsanlara yol açtım. Mali genel kurulda onaylasanız da onaylamasanız da bir şey değişmiyor. Kulüp tarihinde benim yaptığım işi yapan yok. Benim dönemimde Trabzonspor’un bir lirasını ne yönetimin ne profesyonellerin yeme şansı yok. Buna müsaade etmem. Benden sonraki arkadaşlar ne varsa ortaya koysunlar, benim yaptığım gibi gidip savcıya versinler. Trabzonspor’un sahibi olan abileri var. 10 senedir mücadele ediyorum. Ben onların adamı olmadım. Trabzonspor’un adamıyım. Trabzonspor sevdalılarının hizmetkarıyım. Onların hiçbir zaman başkanı olmayacağım. Samimi Trabzonsporlular’ın başkanı değil, hizmetkarı olarak bu görevi yapmaya devam edeceğim" açıklamasında bulundu.

"DELEGELERİN VERECEĞİ KARARA SAYGILIYIM"

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor delegelerinin vereceği karara saygılı olduğunu belirterek, "Allah bize inanan Trabzonspor sevdalılarına karşı bizi mahcup duruma düşürecek işlem içinde olmayı nasip etmesin. Onun haricinde kimse beni ve arkadaşlarımı yolumuzdan yıldırıp döndüremez. Abiler istedikleri toplantıları yapabilirler. Ama son sözü söyleyen Trabzonspor sevdalılarıdır. Onların söylediği söze herkesin saygı duyma zorunluluğu vardır. Ben de onlara hizmet eden biri olarak verecekleri kararlara saygılıyım" dedi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gazetelere verilen ilanlarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Samimi insanlar samimi şekilde ortaya çıkar konuşurlar. İnsanların konuşma ve eleştiri özgürlüğünü kısamazsınız. İlanlara da saygı duyacaksınız. Kapılar arkasında daha büyük abiler var, bunları kamuoyu çok iyi tanıyor. Ama bunlar cesaretleri olsa kendileri çıkar ortaya konuşurlar. O insanların başkanı olmadığımı yıllardır söylüyorum. Bundan sonra da olmayacağım" diye konuştu.

’Sadri Şener’in ibra edilmesi yönünde konuşma yaptığınız için pişman mısınız?’ şeklindeki soruya ise Hacıosmanoğlu, "Pişmanlık duymamı gerektirecek durum değil. Bugün de olsa aynı şeyi yaparım. İbra edip etmemek de sorunu çözmüyor. Yanlış varsa, pislik varsa ibra etseniz de etmeseniz de ortaya çıkar. Önemli olan pisliğe bulaşmamaktır. İbra edildikten sonra neler yaşandığını görüyorsunuz. O yolu açan benim. Herhangi bir usulsüzlük varsa bundan sonra gelen babayiğitler bunun hesabını sorar, biz de hesabını veririz" cevabını verdi.