Trabzonspor’da görevine son verilen teknik direktör Vahid Halilhodzic, yardımcısı Cyril Micheal Pierre ile birlikte Trabzon’dan ayrıldı. Boşnak teknik adamı, uğurlamak için kulüpten hiç bir yetkili gelmezken, görevlerine son verilen İdari Menejer Serkan Ünver, kondisyoner Turgay Karslı ve tercüman Murat Konay, Halilhodzic’i Trabzon’dan ayrılışında uğurlayan isimler oldu.

Trabzonspor’a transferi olay olan ve Trabzon Havaalanı’nda çoşkulu bir şekilde karşılanan teknik direktör Vahid Halilhodzic’in, Trabzon’dan ayrılışında ise, hiç kimsenin olmaması dikkat çekti. Gelişi olay olan Halilhodzic’in gidişi ise çok sade ve sessiz oldu. Sabah saatlerinde havaalanına gelen Boşnak teknik adam, bilet işlemlerinin ardından, kendisi gibi görevlerine son verilen İdari Menejer Serkan Ünver, Kondisyoner Turguy Karslı ve tercüman Murat Konay tarafından yolcu edildi. Bazı taraftarların fotoğraf çektirdiği Boşnak teknik adam, hiç bir açıklama yapmadı. Yardımcısı, Cyril Micheal Pierre ile birlikte İstanbul’a giden Halilhodzic’in buradan Fransa’ya geçeceği öğrenildi.

İKİNCİ VAHİD HALİLHODZİC DÖNEMİ KISA SÜRDÜ

Trabzonspor’da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi kısa sürdü. Trabzonspor’un sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiği Halilhodzic’in görevi 116 gün sürdü. Bordo mavili kulüp ile 15 Temmuz’da 2 yıllık sözleşme imzalayarak ikinci kez göreve gelen Halilhodzic, sadece 116 gün takımın başında kalabildi. Karadeniz ekibinde, 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve 8 aylık çalışmanın ardından ayrılan Halilhodzic, 8 sezon sonra geldiği ekipte bu kez de yaklaşık 4 ay görevde kalabildi.

HALİLHODZİC DÖNEMİNDE 22 TRANSFER YAPILDI

Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodzic döneminde kadrosuna 22 oyuncu kattı. Boşnak teknik adamın takıma gelişinde bordo-mavili takım önce Galatasaray’dan Salih Dursun, Wolfsburg’dan Ferhat Yazgan, Bandırmaspor’dan Kurtuluş Yurt, Gaziantepspor’dan Turgut Doğan Şahin, Altınordu’dan Gökhan Karadeniz, Orduspor’dan Anıl Taşdemir, Ajax’tan Serhat Çakmak, Elazığspor’dan Serdar Gürler, Deniz Yılmaz ve 1461 Trabzon’dan Yusuf Erdoğan olmak üzere 10 futbolcuyla anlaşma sağladı. Karadeniz ekibinde Boşnak teknik adamın raporu doğrultusunda, İngiltere’nin Watford takımından Essaid Belkalem, Benfica’dan Oscar Cardozo, Monaco’da sözleşmesini fesheden Carl Medjani, Fransa’nın Guingamp takımından Fatih Atik, Antalyaspor’dan Musa Nizam, Kardemir Karabükspor’dan İshak Doğan, Milan’dan Kevin Constant, Kayserispor’dan Sefa Yılmaz, Werder Bremen’den Mehmet Ekici, Spartak Moskova’dan Majeed Waris, Guignhamp’tan Mustapha Yatabare ve Olympiacos’tan Avraam Papadopulos’u kadroya dahil edildi.

14 RESMİ MAÇA ÇIKTI

Bordo mavili takım, Boşnak teknik adam yönetiminde bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig’de olmak üzere 14 resmi karşılaşmaya çıktı. Karadeniz ekibi, 14 maçta, 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.