İlimiz ortaokullar ve liseler arası Halk Oyunları Yarışması, Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, şube müdürleri, okul idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Okul Sporları Federasyonu tarafından organize edilen, okullar arası halk oyunları il birinciliği için 10 okul yarıştı.

Yarışmanın açış konuşmasını yapan Asım Sultanoğlu, öğrencilerin dersler ile beraber sosyal kültürel faaliyetler içinde bulundukları zaman daha sağlıklı bir kişiliğe sahip olacaklarını söyleyerek eğitimin akademik ve sosyal olmak üzere birbirini bütünleyen iki alandan oluştuğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında Sultanoğlu, “Halk oyunları bizi biz yapan, ülkemize has değerlerimizdendir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda bu güzel sanatı yaşatmak için halk oyunları kursları açtık. Yarışmalar yoluyla ülkemizin bu zenginliklerini göstermiş, gelecek nesillere aktarmış oluyoruz.

Halk oyunlarımız; hareketleri, giysileri ve sunduğu ahenk ile ortak duygu, düşünce ve davranışlarımızın göstergesidir. Bu nedenle bireyin bedensel ve ruhsal gelişimine de katkısı vardır. Oyunlarımız; birlikte hareket etmeyi, kaynaşmayı, paylaşmayı, kendini ortaya koymayı öğreten kültürel bir öğreti çeşididir.

Bu tür sosyal faaliyetlerle, test kitapları arasına sıkışmış bir hayat sürmelerine izin vermediğiniz için değerli idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Günlerce belki de aylarca hazırlanarak tatlı bir rekabeti yaşayacak olan halk oyunları ekiplerine başarılar diliyorum. Unutmayın ki sizler kültürümüzü yaşatmakla şimdiden gönlümüzün birincisi oldunuz.” dedi.

Gün boyu süren yarışmanın ardından yıldızlar kategorisi düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında Sabiha Gökçen Ortaokulu, gençler kategorisi düzenlemelide Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi, düzenlemesizde ise Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi halk oyunları ekipleri birinci oldu. Ödül töreninin ardından program son buldu.