Galatasaraylı milli futbolcu Hamit Altıntop, Milli Takım’ın Brezilya’ya 4-0 yenildikleri maçın ardından zorlu ve kötü bir süreçte olduklarını söyledi.

Milli futbolcu, Türkiye - Brezilya maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hamit Altıntop, içeride oynanan ve kendilerine yakışmayan bir sonuç aldıklarını belirterek, “Kabul etmemiz gereken başka bir konu Türk futbolu, bu Milli Takım’a da yansıyor. Zorlu bir süreç, kötü bir süreçteyiz. Bunu kabul etmemiz lazım. Bunu kabul ettikten sonra iyi analiz etmemiz gerekiyor. İşimize sevgiyle, saygıyla, ciddiyetle ve dürüstlükle yaklaşmamız gerekiyor. Gerekiyorsa uyumadan kolları sıvayıp çalışmanın hedefimiz olması gerekiyor. Birbirimizi kandırmayalım, yetersiz olduğunu biliyoruz. Ama ilk hedefimiz bunu kabul etmek ondan sonra küçük küçük adımlar atmak ve haddimizi bilmek” dedi.

“YANLIŞLAR OLACAKTIR”

Ülkesini ve işini sevdiğini ifade eden tecrübeli futbolcu, “Hatalar, yanlışlar olacaktır. Ama bu engelleri beraber olabilirsek aşabiliriz. Güzel bir enerjiyle yaklaşırsak aşabiliriz. Buradan 20 yaşındaki yavrumuzu ıslıklamak, affedersiniz küfür etmek Türk milletine yakışmaz. O yavrumuza hiçbir konuda yardımcı olmaz” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN DOĞRULARI YAPMAK”

Kulüp başkanları ve yöneticilere de çağrıda bulunan Galatasaraylı milli futbolcu Hamit Altıntop, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bütün kulüp başkanları, yönetimdeki insanların kendilerini sorgulamaları lazım. Futbol içinde olduklarında futbol için ne yaptılar? Sadece para vermek, ’ben bu transferi yaptım’, ’ben bu kadar para verdim’ demek yeterli değil. Önemli olan sevgi, saygı ve doğruları yapmak. Hedefimizin bu olması lazım. Pazartesi önemli bir maça çıkacağız, sonuç ne olursa olsun ilk önce Türkiye olalım, birbirimizi sevelim. Birbirimizin ayıplarını örtmesini bilelim. Türk kültüründe, ailemizde, dinimizde bunu öğrendik.”