Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yarın oynayacakları Arsenal maçı öncesi, "Bizdeki baskı, kazanma isteği. Yarın iyi bir şeyler ortaya koyma arzusu. Bu bizim için faydalı olacaktır" dedi.

Hamzaoğlu, yarın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu maçında yarın TT Arena’da karşılaşacakları Arsenal maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Hamzaoğlu, sahaya hiçbir şansları kalmamış halde çıkacaklarını hatırlatarak, "Son iki maçımızda ortaya koyduğumuz bir performans var. Bu performansı ne kadar otaya koyabileceğimizi göreceğiz. Prestij açısından çok önemli. İnşallah sonucu lehimize bitirebilirsek bizim için çok anlamlı. Rakibimizin Arsenal olduğunu biliyoruz. Biz de Galatasaray olarak sahada olacağız” diye konuştu.

Yarınki maçta oyuncuların üzerinde bir baskı olmamasının avantaj olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, “Bizdeki baskı, kazanma isteği. Yarın ortaya iyi bir şeyler ortaya koyma arzusu. Bu bizim için faydalı olacaktır. Taraftarlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"OYUNCULAR BİZE GÖRE ŞEKİL ALIR"

Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’ın performanslarıyla Mancini ve Prandelli’nin gönderilmesinde rol oynadıkları iddialarına cevap veren Hamzaoğlu, "Bu spekülasyonları ben çok fazla izleyip dinlemiyorum, zaman içerisinde bu şeyler mutlaka yapılacaktır. Bize inanan insanlar olduğu gibi bize ön yargılı yaklaşan insanlar da olacaktır. Bu bizim üzerimizde olumsuz bir etki oluşturmuyor. Selçuk ve Burak’ın bugüne kadar iyi oynamaması gelince, oyuncular bize göre şekil alır. Eğer bugün sahada hata yapılıyorsa, bu bizim eksik yaptığımızı gösterir. Dolayısıyla iyi oynamayan oyuncum varsa bunun sebebi benimdir. Ben oyuncularımın hepsini yerli yabancı hepsinin özverisi ve takım içindeki mücadelesinden memnunum. Bundan sonra da Galatasaray için, formamız için mücadele edeceğiz. Amacımız kulübümüzü farklı yerlere taşıyabilmek. Bundan sonra farklı bir amacımız olmayacak" açıklamalarında bulundu.

"YARINKİ OYUN NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPACAĞIZ"

Yarınki maç için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Hamza Hamzaoğlu, şunları söyledi:

“Onları hapsetmeye çalışacağız. Başaramazsak ikinci bölgede, onu da başaramazsak birinci bölgede savunma yapmamız gerekecek. Rakibin oyunu belirleyici olacak. Biz sahaya futbol oynamaya çıkacağız. Futbol sadece hücum değil, savunma da yapmamız gerekiyor. Arsenal takımı iyi bir takım. Onlar bize çok iyi direnç gösterirse biz de belki savunmada çok iyi direnç göstereceğiz. Yarınki oyun neyi gerektiriyorsa onu yansıtacağız. Kazanabiliriz de, kaybedebiliriz de. Bizim havamızın olumsuz şekilde etkileneceğini düşünmüyorum. Biz hedeflerimizi belirledik. Bu aralarda ufak tefek sendelemeler olacak ama biz hedeflerimiz doğrultusunda devam edeceğiz.”

İLK 11 BUGÜNKÜ ANTRENMANDAN SONRA NETLEŞECEK

Yarınki ilk 11 ile ilgili de konuşan Hamzaoğlu, “Son maçın benzeri şekilde çıkacağız. Öyle planlıyoruz. Son antrenmandaki şartlar da önemli. 4-2-3-1 gibi çıkacağız. Önde Burak ve Umut’u düşünüyorum. Chedjou’nun problemleri var. Onun yerine başka bir arkadaşımızı deneyeceğiz. O şu an belirsiz. Sabri’nin yerinde Tarık’ı, orta sahada Melo, Emre Çolak, solda Sneijder, sağda Bruma, önde Burak-Umut şeklinde çıkmayı düşünüyoruz. Antrenmandan sonra netleşecek” ifadelerini kullandı.

UMUT BULUT: "HOCAMIZ BİZE ÖZGÜVENİMİZİ GERİ VERDİ"

"Grupta iddiamızın kalmaması bizim için üzüntü verici" diyen Galatasaray’ın başarılı oyuncusu Umut Bulut ise, "Karşımızda dünya devi bir Arsenal var. İnşallah Galatasaray’a yakışır bir şekilde sahaya çıkıp galip geliriz. Hocamızın gelişi pozitif anlamda çok büyük etki etti. Zaten kaliteli bir takımız. Özgüvenimizi geri verdi hocamız. Son iki maçta gösterdiğimiz hırs ve mücadelede bunu gösterdiğimizi düşünüyorum. Daha önce gelseydi neler değişirdi, devam da edebilirdik, edemeyebilirdik. İnşallah bundan sonra daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Uzun zamandır Galatasaray’ın oynadığı sistem çift forvertti. Ben de elimden geldiğimi yapıyordum. Bundan önceki hocamız beni genelde yedek soyunduruyordu. Elimde geleni yapıyordum. Hamza hocamızın gelmesi, bizi tanıması, bize olan güvenini göstermesi, performansımızı arttırdı. Burak’la da yıllardır oynuyor ve birbirimizi tanıyoruz. İnşallah her şey bizim için iyi olur" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında İngiltere ekibi Arsenal ile yarın saat 21.45’te TT Arena’da karşı karşıya gelecek.