ESKİŞEHİR (AA) - Almanya'nın Hamburg kentindeki gecekondu bölgesinde büyüyen, anne ve babasının sevgiyisiyle kötü arkadaş çevresinden uzaklaşıp futbolla tanışan Eskişehirsporlu futbolcu Ömer Şişmanoğlu, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek istediğini bildirdi.

Şişmanoğlu, kulübün resmi dergisi "Eskişehirspor"a yaptığı açıklamada, Almanya'nın Hamburg kentinin gecekondu bölgesinde büyüdüğünü belirterek, söz konusu mahallenin suç oranın yüksek olduğunu kaydetti.

Buna rağmen kendisinin futbolcu olmak için 4 yaşından beri uğraştığını ifade eden Şişmanoğlu, şunları anlattı:

"Küçük yaşlarda yanlış dostluklar seçtim. Uyuşturucuyla ilgili olan yanlış arkadaşlarım vardı ama annemin ve babamın bana olan sevgisiyle, onların bana sahip çıkmasıyla bu durumdan kurtulup bugünlere geldim. Fakir bir aileden geldim ama ailem bana hep dünyanın en zengin insanı benmişim gibi bir duygu verdi. Diğer insanlar gibi çok pahalı markalar giymedim. 5-10 Avro'luk kıyafetlerle dolaştım ama anne ve babam bana bunu hiçbir zaman hissettirmediler. Babam futbolcu olmam için beni her zaman destekledi."

- "Gençlere yatırım yapılmalı"

Şişmanoğlu, futbola Almanya'da Wilhelmburger SV 93 takımında başladığını ve sırasıyla St. Pauli, Hamburg Türksport'ta forma giydiğini dile getirdi.

St. Pauli'de forma giyerken, Türkiye'deki birçok takımın dikkatini çektiğine değinen golcü futbolcu, şöyle devam etti:

"Bir futbolcunun hayatında antrenörlerin önemli yeri vardır. Türkiye U-21 Milli Futbol Takımı'nda oynadım. Bunin için Hami Mandıralı'ya teşekkür ediyorum. Mehmet Özdilek, karakterli, düzgün ve iyi bir hocadır. Önder Özen, sayesinde de Beşiktaş'a transferim gerçekleşti ve adım duyulmaya başladı. Türk futbolunda gençlere yatırım yapılmalıdır. Çok fazla genç ve yetenekli futbolcu var. Onların değerlendirilmesi gerekiyor."

Genç futbolcu, Gekas, Burak Yılmaz, Nihat Kahveci, İlhan Mansız, Hakan Şükür ve Alex De Souza'yı örnek aldığını vurguladı.

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamak isteğini açıklayan Şişmanoğlu, "Bundesliga'da oynamayı hedefliyorum. Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek istiyorum" ifadelerini kullandı.