Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karaman’da tüm spor branşlarına verdiği destek ve çalışmalarla il genelinde sporda başarı çıtasını yükseltmek ve sağlam bir alt yapı oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda Karaman’ın 4 bir tarafında il seçmeleri yaparak, yetenekli genç kız ve erkek sporcuları bünyesinde devam eden hentbol spor okullarına kazandırıyor.

Yunus Emre Spor Salonunda küçük ve büyük yaş gruplarından 70 öğrenci, hentbol antrenörü Hüseyin Ardıç nezaretinde çalışmalarına devam ediyor. Ardıç, Karamanlı çocukların yoğun ilgi gösterdiği hentbol okullarında kısa sürede büyük beceriler elde eden sporcuların, geleceğin hentbolcuları olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade etti.

Alt yapıya özel önem

Yaz kış demeden çocukların üzerine eğilen ve yetenekli olanlara Karaman’da yapılan müsabakalarda çeşitli yaş kategorilerinde forma şansı veren antrenörlerin çabasının göz ardı edilemeyeceğini belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, altyapıya kazandırdıkları sporcuların geleceğin hentbolcuları olabilmeleri için verdikleri hırs ve çabanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, alt yapıya verdikleri önemle dikkat çeken ve belki de Karaman’ın geleceğini kurtaracak olan antrenörlerin, çocuklara hentbolun tüm inceliklerini hem pratik olarak hem de uygulamalı olarak gösterdiklerini ifade etti.

Amacımız yetenekli gençleri bulmak

Amaçlarının Karaman’da sporun çıtasını yükseltmek olduğunu belirten İl Müdürü Kısacık, Karaman’da çok iyi bir potansiyel olduğunu ancak çocuklarla bire bir ilgilenmek gerektiğini söyledi. Uzun yıllar sporun içinde olduklarını ve hangi çocuğa ne eğitim verileceğini çok iyi bildiklerini belirten Kısacık, “Bizim amacımız genç ve yetenekli gençlerin kaybolup gitmesine engel olmak. Antrenör arkadaşlarımızla çok iyi bir ekip çalışması yaparak Karaman sporuna faydalı olacak çocuklara hentbolun inceliklerini öğretiyoruz. Ardından yetenekli ve hentbola ilgisi yüksek olan çocuklara lisans çıkartarak hedeflerini belirliyoruz” dedi.

Hedef belli

İl Müdürü Kısacık, " İl Müdürlüğü bünyemizde devam eden hentbol çalışmaları haftanın belirli günlerinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Spor okullarımızda eğitimlerine devam eden sporcularımız okul sporları kapsamında yer alan müsabakalarda farklı yaş kategorilerinde mücadele ediyorlar. Tek amacımız ise bu yetenekli sporculara sahip çıkarak Karaman’da sağlam bir alt yapı oluşturmak ve çocuklarımızı milli takımlarımıza kazandırmak.

Daha sonra sözlerine devam eden İl Müdürü Kısacık, hentbol sporuna ilgi duyan ailelere de seslenerek, çocuklarını bu spora teşvik etmelerini yaz sezonu boyunca ücretsiz kayıt yaptırabileceklerini, kayıt yaptırmak isteyen ailelerin Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kayıt yapılabileceğini söyledi. Öğrencilerin arasında çok yetenekli hentbolcu adaylarının olduğunu belirten Kısacık, genç yaşlarda alınacak eğitim ve terbiye ile başarılı olunacağını, kendisinin de bu konuda ailelere yardımcı olduğunu belirterek, daha fazla öğrencinin müracaat ederek ve eğitim alarak Karaman’da hentbol branşında iyi bir alt yapı kurmayı hedeflediklerini belirtti.