2014-2015 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen küçükler hentbol müsabakaları 16-25 Şubat 2015 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonu’nda yapıldı. Katılımın yoğun olduğu müsabakalara 14 okuldan toplam 98 sporcu katıldı.

Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen küçükler hentbol il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Sporcular il birinciliği için kıyasıya mücadele ederken takımlar arasında yaşanan rekabet renkli görüntülere sahne oldu. 9 gün süren kıyasıya mücadelenin ardından hem kızlar hem erkekler kategorisinde şampiyon olan Bifa Ortaokulu şampiyonaya damgasını vuran takım oldu. Bifa Ortaokulunun erkekler ve kızlar kategorisinde şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından erkekler kategorisinde Özel Başarı Ortaokulu ikinci, Makbule Orman Ortaokulu üçüncü, kızlar kategorisinde ise Makbule Orman Ortaokulu şampiyonada ikinci olan takım oldu.

Her iki kategoride de dereceye giren Bifa Ortaokulu il dışında gerçekleşecek olan hentbol grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İşkur İl Müdürü Kenan Ateş, Şube Müdürü Aslan Yıldız tarafından verildi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren tüm sporcuları tebrik eden Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’ İl müdürlüğümüz tarafından düzenlenen küçükler hentbol il birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcularımız il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil edeceklerdir. Burada dereceye giren sporcularımızı şimdiden katılacakları hentbol grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.