Deplasmanlı Hentbol 2. Ligi C Grubu’nda mücadele veren Yozgat Bozokspor ve Yozgat Hentbolspor takımları rakiplerini yenerek, hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam etti.

Bozok Spor Salonu’nda oynanan günün ilk maçında Yozgat Bozokspor, Zonguldak Sanat Teknik takımı ile karşılaştı. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyun hakimiyetini elinde tutan ev sahibi Yozgat Bozokspor, Zonguldak temsilcisi karşısında ilk yarıyı 23-11 önde tamamladı. Yozgat temsilcisi ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürüp, Zonguldak Sanat Teknik takımını 42-26 yenmeyi başardı.

Günün ikinci maçında Yozgat Hehtbolspor ile Adana Gençlikspor takımları karşılaştı. Maçın ilk dakikalarında oyun hakimiyetini eline geçiren konuk takım karşısında kısa sürede toparlanan Yozgat temsilcisi Hentbolspor, 25. dakikada skora eşitlik getirdi ve ilk yarı 11-11 tamamlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Yozgat temsilcisi oldu. Yozgat Hentbolspor, Adana Gençlikspor karşısında ilk dakikalardan itibaren öne geçti ve oyuna ağırlığını koydu. 56. dakikaya girildiğinde 27-21 öne geçen Yozgat temsilcisinin attığı gol sonrasında konuk takımın oyuncuları hakeme itiraz etti. Daha sonra bazı oyucular arasında tartışma çıktı. Diğer oyuncuların da devreye girmesiyle tartışma fazla büyümeden önlendi. 3 sporcusu diskalifiye olan Adana Gençlikspor maçın kalan dakikalarını 4 kişiyle, bir oyuncusu diskalifiye edilen Yozgat Hentbolspor takımı ise 6 kişiyle maçı tamamladı. Maç 32-23 Yozgat Hentbolspor’un üstünlüğü ile sona erdi.