TFF 3. Lig 2. grup 13. haftasında evinde Bayrampaşa Spor’u ağırlayan Karaman Futbol Kulübü maçtan 3-0 galip ayrıldı. Her iki takımın teknik sorumlusu düzenlenen basın toplantısında maç hakkında değerlendirmede bulundular.

TFF 3. Lig 2. grup 13. hafta karşılaşmasında Karaman Futbol Kulübü konuk ettiği Bayrampaşa Spor’u Akın Akman, Ensar Kemaloğlu ve Umut Dilek’in golleriyle 3-0 mağlup etti. Aldığı galibiyetle puanını 30’a çıkartan temsilcimiz ligdeki liderliğini kordu.

Maçın ardından Kazımkarabekir Kapalı Spor Salonunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Alaettin Çiçek ve Zafer Hızarcı maçı değerlendirdiler.

Genç oyunculardan oluşan birtakım olduklarını vurgulayan konuk ekip teknik sorumlusu Çiçek, “Öncelikle değerli hocamı kutluyorum. Bizim çok zamana ihtiyacımız var, çok fazla eksikliklerimiz var. Çok genç oyuncularımız var. Yapılan çalışmalarımızı, sezon başı çalışmaları olarak değerlendirmek lazım. Karaman Futbol Kulübü bizden çok daha önde bu konuda.  Karaman takımı ligin lideriydi. Ama biz kazanamayacağımız puanlar kadar kazanabileceğimiz başka değerleri de düşünüyoruz. Bu maçı kaybetmiş olabiliriz ama inanıyorum ki kaybederken de bir şeyler kazanmış olabiliriz. Bugün Karamanlı futbol severlerin gönüllerinde bir hoşluk bıraktıysak eğer bir sempati, bir gülümseme, tebessüm bırakabildiysek mutluyuz. Bu bize birtakım değerler kazandırdı. Oyuncu kardeşlerimin gelişmesi çok önemli. Bu nedenle bizim için farklı bir maçtı” dedi.

Karaman Futbol Kulübü Teknik Direktörü Zafer Hızarcı ise şunları kaydetti:

“Bayrampaşa, hocamın söylediği gibi genç oyunculardan kurulu bir takım, hocamın söylediği gibide çok kaybedecekleri bir şey yok ama kazanacak çok şeyleri var. O yüzden oynadıkları oyunu, sahanın içinde topun kalması için yaptıkları, cesareti için kutluyorum teşekkür ediyorum kendilerine. İnşallah bundan sonra istedikleri gibi her şey olur, istedikleri yerde bitirirler. Bize gelince biliyorsunuz ki iyi ve kötü yok, herkes oynuyor, herkes çarpışabiliyor. Günün bireysel performansta süreç ilerledikçe, müsabaka sayısı ilerledikçe ilk yarının müsabaka sayısı daraldıkça artık bazen bıkkınlıklar, yılgınlıklar, bireysel performanslar ortaya çıkmak zorunda. Zaman zaman da bunlar ortaya çıkıyor. Artık burada çok iyi değil de skoru yakalayabilecek stratejiyi meydana getirmek zorundayız. O yüzden dediğim gibi kreatif oyuncularımız zaman zaman devreye girecektir ve bireysel performanslarla beraber sonucu almak zorundayız. O yüzden bazıları için bir üç haftalık periyot var bu periyotta bir mağlubiyet var. İki beraberlik var. Ama biliyorsunuz ki karşınızdaki insan robot yok yani. O yüzden yük biniyor. Bu yükü yaymak gerekiyor. Bu yükün altında birde stres ve baskı oluşuyor. Her gelen size farklı bir gözle geliyor. Emin olun ki farklı destekler alarak da geliyor. Burayı lütfen kaçırmayın. O yüzden biz birçok şeyle çarpışıyoruz, savaşıyoruz. İnşallah Allah’ın izniyle istediğimiz o mutlu sona hep birlikte ulaşacağız.”