Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen seminere Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkan Vekili Reşit Kızıldeniz, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve çok sayıda sporcu katıldı.
IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan seminerde Ayaz;” Karaman’da iki gün boyunca devam edecek seminerlerde derslerin Madde Bağımlılığı ve Çocuklar konusunda Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Sporda çocuklara psikolojik yaklaşım konusun da Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda atletizm federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Perican Bayar ve Fair-Play konusun da ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyon Üyesi Haldun Domaç tarafından verileceğini belirtti. Uygulama derslerine 7-12 yaş grubundan çocukların katılacağını belirten Ayaz, çocuklarımıza atletizm federasyonu tarafından tişört, sertifika ve 1 milyon süper çocuk sloganlı buton ayrıca burada belirlenecek okulumuza bir takım malzeme seti hediye edilecek ve bu okulumuz federasyonumuz tarafından pilot okul kapsamına alınacaktır. Son derece önemli konuma gelen “IAAF Çocuk Atletizmi” seminerinde verilen sertifika ise Eğitim Kurulunun teklifi Yönetim Kurulunun uygun bulması ile bu seminerden itibaren 4 sertifika yerine geçecek ve 2. kademeye katılan antrenörlerden de zorunlu belge olarak istenecektir. ” dedi.
Çocuk Atletizmi Projesi şuan 196 ülkede olduğu gibi ülkemizde de Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından 2014 yılından bu yana yoğun ve başarılı bir şekilde uygulandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Federasyonumuz tarafından projeye yapılan ilaveler IAAF yöneticileri tarafından takdirle karşılanmıştır. Önümüzdeki yıllarda yine farklı adımlar atarak, farklı projelerle Karamanı sporda istediğimiz, arzu ettiğimiz yere getireceğimizi ümit ediyorum. Böylesine anlamlı bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından günün anısına Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı ve Çocuk Oyunları Koordinatörü Necdet Ayaz ve Atletizmde Eskimeyen Değerler tarafından Karaman Valisi Murat Koca’ya, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na plaket takdim edildi.
KARAMAN’A ATLETİZM YARIŞLARI MÜJDESİ
Plaket töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Murat Koca, Karaman’ın atletizm yarışları için uygun olduğunu dile getirerek Atletizm Federasyonundan Karaman’a atletizm yarışlarının verilebileceğini belirtti. Bu istek karşısında söz alan Federasyon temsilcisi Necdet Ayaz ise, tesisleri gördüğünü ve tesislerin durumunun çok iyi olduğunu belirterek, Karaman’a atletizm yarışlarının verilmesi konusunda Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a ileteceğinin sözünü verdi.