KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Sportif Direktörü Ahmet Bozbey, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında yarın konuk edecekleri Beşiktaş'ı mağlup ederek, ikinci karşılaşma öncesi avantajlı skor elde etmek istediklerini söyledi.

Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir takım olduklarını ve rakiplerinden çekinmediklerini vurgulayarak, daha önce iki kez final oynadıklarını ve hedeflerinin yine final olduğunu söyledi.

Büyük bir camiayla çeyrek final karşılaşması oynayacaklarını belirten Bozbey, "Bir Türk takımının yarı finale kalacak olması Türk basketbolu için sevindirici bir durum. Biz Avrupa'da tecrübeli bir takımız. Bu kupada iki kez final oynadık, hedefimiz yine final. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlk maçta Beşiktaş'ı yenerek, avantajlı skorla İstanbul'a gitmek istiyoruz. İkinci maça iyi bir avantajla gidersek turu geçen taraf olacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bozbey, sakatlığı sebebiyle yaklaşık bir aydır takımdan ayrı kalan Sanders'in yarın Beşiktaş maçında kısa süre oynayabileceğini aktardı.

Taraftarlardan destek isteyen Bozbey, "Onlar bizim yanımızda olunca takım çok daha iyi oynuyor. Yarın tribünlerin dolmasını bekliyoruz. Bu zorlu maçta taraftarımıza ihtiyacımız olacak. İnşallah onlara güzel bir galibiyet hediye ederiz" diye konuştu.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde oynanacak Abdullah Gül Üniversitesi-Beşiktaş maçı saat 19.00'da başlayacak.