Kazım Karabekir Spor Salonunda saat 18.00 da başlayan tören Karaman Judo, Taekwon-do ve Güreş Sporcularının gösterilerine sahne oldu. Gösterilerde velilerde unutulmayıp bayan ve erkek velilere basket atışları yaptırılıp t-shört hediye edildi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım AYDOĞDU, “Sporu  toplumumuzun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli takdir edebilen, saygılı, kendini kontrol  edip, kurallara uyan, erdemli, elit sporcular olarak yetiştirmek, Türk Sporuna ve spor kulüplerine  sporcu kaynağı oluşturmak için Müdürlüğümüzce İl Spor Merkezleri açılıyor “dedi.
 
Spor dallarına uygun olarak 05–16 yaş grubundaki Kız-Erkek öğrencilere: Atletizm, Basketbol, Badminton, Boks, Futbol, Tenis, Güreş, Hentbol, Masa Tenisi, Judo, Jimnastik,  Bisiklet, Satranç, Taekwondo, Voleybol, İzcilik ve Yüzme Branşlarında kursların açıldığını belirten AYDOĞDU, “İl Spor Merkezlerimizin ilk ayı itibariyle 1000 kayıta yaklaştı. Bunun İçin tüm duyarlı velilerimize teşekkür ediyorum ve bu kayıtların 2000 civarında olacağını ümit ediyorum. Bu vesileyle açılışımıza katılan tüm sporcu ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi