Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın son açıklamalarıyla ilgili, "Fenerbahçe’nin başında olan değerli futbol başkanını bir daha Fenerbahçe yönetiminde olmasını değil üyeliğinden dahi azleder, onu oradan kurtarırım. Hem yaptığı hareketlerle, konuşmalarıyla kulüplerimizi yaralıyor hem Türk futboluna büyük yara veriyor" dedi.

Cavcav, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında İstanbul Başakşehir’i 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından protokol tribünü çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Duayen başkan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın son açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

Gençlerbirliği’nin son dakikada gelen golle galip gelmesini değerlendiren Cavcav, "Başakşehir namağlup bir kulüp, geçen haftada Galatasaray’a karşı farklı galip geldiler. Bugün oyun her ne kadar ortada olsa da son dakikada frikikten attığımız golle 1-0 galip geldik. Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Çocukları tebrik ediyorum, Başakşehir’e de geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

"HOCANIN YERİNDE OLSAM TOMIC’İ OYUNA ALIRIM’ DEDİM, O DA ALDI"

Cavcav, karşılaşma öncesi maçın kaybedilmesi durumunda teknik direktör İrfan Buz’un takımdan ayrılacağı iddialarına da net cevap verdi. Cavcav, "Bu laflar çok ediliyor. Yeri geldiği zaman teknik direktör değiştirmesini bilirim ama şu anda öyle bir niyetim yok" diye konuştu.

Maçı protokol tribününde takip eden Cavcav, "Oyun oynanırken özellikle maçın son bölümlerine doğru Sinan Bey oturuyordu. Ona dedim ki ’Hocanın yerinde olsam Tomic’i oyuna alırım’ dedim. O da aldı. Taktik vermedim" dedi.

"FUTBOLUMUZ İYİYE GİTMİYOR"

Türk futbolunun durumu konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Cavcav, şunları kaydetti:

"Türkiye’de acı olan bir şey var; futbolumuz iyiye gitmiyor. Dolayısıyla ’galip gelmişiz, mağlup olmuşuz’ önemli değil ama Türkiye’deki futbol gidişat bakımından iyi değil. Mutlaka bütün kulüpler bir araya gelip bunun nedenlerini birlik ve beraberlik içerisinde aramamız lazım. 18 kulüp bir bütünüz. Özellikle başımızda olan 4 büyük kulübün başkanları birbirlerini taşlamaları, birbirlerine laf atmaları yerine oturup ’futbolumuz nereye gidiyor, biz ne yapıyoruz’ deyip çare bulmaları lazım. Bana göre; ben yetkili olsam, büyük kulüplerin başında özellikle Fenerbahçe’nin başında olan değerli futbol başkanını bir daha Fenerbahçe yönetiminde olmasını değil üyeliğinden dahi azleder, onu oradan kurtarırım. Hem yaptığı hareketlerle, konuşmalarıyla kulüplerimizi yaralıyor hem Türk futboluna büyük yara veriyor. 3 Eylül 2011’den sonra futbolumuz her geçen gün kötüye gidiyor. Bu kötü gidişin nedeni de ben 4 büyük kulüpte buluyorum."

Öte yandan Gençlerbirliği taraftarı olan bir kişi maçın ardından İlhan Cavcav’a, "En büyük başkan" tezahüratında bulundu.