Son yıllarda spor branşlarında istikrar yakalayan ve sporcu yetiştirmede tecrübe ve deneyim kazanan Karaman’da bir çok branşta elde edilen üstün başarıları Karaman’ın sporda başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor.


Karaman özellikle son yıllarda atletizm, tekvando ve judo başta olmak üzere, sporcuları ile konuşulan bir il olurken, Karaman’da branş antrenörleri de bu konuda yaşadıkları ve karşılaştıkları sıkıntıyı dile getirdi.
“ŞAMPİYONLAR ELİMİZDEN BİR BİR UÇUYOR”
Karaman’a eski Milli Atlet ve Atletizm Antrenörü Murat Yurdadön ile Judo sporunun Karaman’da sevdirilmesi ve kazanılması adına büyük özveri ve çaba sarf eden Antrenör Ahmet Emre Türe, içlerini döktü. Karaman’da sporcu bulabiliyoruz. Sporu sevdiriyor yetiştiriyor ve hedeflerini benimseterek onları ulusla ve uluslararası arenada başarılar sağlamasına öncülük edebiliyoruz. Çok şükür Karaman’da bunları yapıyoruz. Ama yaşadığımız en basitinden gerek malzeme, gerekse kulüp bazında barındıramamız şampiyonlarımızın elimizden uçmasına vesile oluyor.
Bizler sporcu yetiştiriyoruz. Ama elimizde tutamıyoruz. Bu konuda başta yetkililerin ve Karaman halkının desteklerini görmek istiyoruz. Bizler Karaman’dan Şampiyon ve şampiyonlar çıkarıyoruz. En büyük desteği Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzden görüyoruz. Ama sporcularımızın da geleceği var. Sahip çıkamadığımız içinde Karaman dışından başka kulüpler şampiyonlarımıza sponsor oluyor.”dediler.