Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe, İstanbul Üniversitesi B.G.D.’yi 72-59 yenerek ilk finalist oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi B.G.D. Başantrenörü Fırat Okul, maça çok kötü başladıklarını ifade ederek, "Özellikle ilk yarı çok kötü oynadık. 20 sayı farkla ilk yarı bitti. Konuştuğumuz, söylediğimiz hiçbir şeyi yapamadık. Onların bulduğu yüksek yüzdeli şutlara biz karşılık veremeyince 20 sayılık fark oldu. Ancak bu sayının maçın sonuna kadar kapabileceğini söyledik. Fark önemli değil önemli olan iyi basketbol oynayın dedik. Ancak olmadı. Defansif olarak iyi olmadı. Her hücum yaptıktan sonra dönüşte sayı yedik. Yüksek yüzdeli 3’lük atışımız gibi geliyor ama son dakikalarda bunları bulduk oda işe yaramadı. Fenerbahçe bizden daha fazla istediler ve bunu da sahaya yansıttılar. Fenerbahçe’ye önlerindeki maçta başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi B.G.D. oyuncusu Şazive İvegin Üner ise kendileri için bu maçın önemli olduğunu belirterek, "Sonuçta kupayı kazanmak istiyorsak her maçımızı kazanmamız gerekiyordu. Bu maçta ilk yarıda istediklerimiz yapamadık. Maça kötü başladık. Fenerbahçe çok iyi hazırlanmış ve çok iyi başladılar. İkinci yarı iyi oynamaya çalıştık ama Fenerbahçe ile oynadığımız için aradaki farkı kapatamadık. Mücadelelerinden dolayı arkadaşlarımı kutluyorum. Fenerbahçe’yi de galibiyetten dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Başantrenörü Jacek Winnicki, artık Adana ASKİ-Mersin Büyükşehir Bediyesi maçının galibini beklediklerini belirterek, "Pazar günkü rakibimizi bekliyoruz. Biz buraya kupayı kazanmaya geldik. Şu anda 2. aşamayı geçmiş durumdayız. Ama tabii ki 3. aşamayı tamamlayıp kupaya uzanmak istiyoruz. Bu maça iyi savunma ile başladık. İlk devrede çok iyi savunma yaptık. Ancak maç 40 dakika boyunca bizim elimizdeydi. Çünkü 40 dakika boyunca savunmamızı koruduk. Ama sadece 2. aşamayı geçtik. Bizim amacımız ve buraya gelme sebebimiz kupayı almak" dedi.

Fenerbahçe’nin oyuncusu Tuğçe Canitez, iyi oynadıklarını belirterek, "Çok iyi mücadele ettik. Hak ettiğimiz bir galibiyet elde ettik. Pazar günü oynanacak final maçını da kazanıp kupayı kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.