Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında kendi evinde Balıkesirspor’u konuk eden İstanbul Başakşehir, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, rakiplerinin hücum opsiyonlarının tek isim üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Gökhan Ünal’ın indirdiği toplarla kenar oyuncuların içeride buluşması ve ikinci bölgeden hızlı çıkışlarıydı. Bugün en fazla şutu attık, çok pozisyona girdik. Böyle maçları cebe koymak için maç başında gol bulmak gerekiyor. Oyuncular çok sabırlı kaldı. Zeminin kötü olması, top kontrollerini zorlaştırıp çabuk oynamamızı engelledi. Doğru zamanda doğru gol. Bizim için önemli bir maçtı. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Balıkesirspor de iyi mücadele etti, onlara da başarılar diliyorum. Risk almadan kazanılmıyor. Blokların arasına oyuncu sokmak önemliydi bizim için. Rakibimiz de çok çabuk gelen bir takım değildi. Gol olmasaydı iki forvete dönecektim. Gol olunca senaryo değişti. Oyunun kontrolünü ele aldık" ifadelerini kullandı.

BALIKESİRSPOR CEPHESİ

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise, kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade ederek, “Maçtan önce ilk 25-30 dakika rakibin baskı kuracağını tahmin ettik. İlk yarıda önde top tutamamak bize pahalıya mal oldu. Gol olabilecek pozisyonlarda ürettiler. Topu tutsaydık denge kurabilirdik. İkinci yarıda önde top tutmaya başladık. Bu bölümde de hem savunma yapmak zorunda kaldık hem de önde top tutabilmek için uğraştık. Kötü bir dakikada kötü bir gol yedik. Abdullah hoca da risk almaya başladı. Pozisyon hatasıyla çok basit bir gol yedik. Rakiplerimizin de maçları zor bu hafta. Ben verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımızı kutladım. Topa sahip olmak gerekiyor. İkinci yarı daha cesur oynamamız gerekirdi. Baskının azalmaya başladığı zamanda gol yedik. Onlardan önce gol bulabilsek oyunu daha farklı hale getirebilirdik. Kalan tüm maçları kazanmak için oynayacağız. Artık maç kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.