Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan İstanbul Başakşehir-Sivas 4 Eylül Belediyespor mücadelesi golsüz beraberlikle tamamlandı.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, mücadelenin Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanması ile ilgili, "Bıçak sırtında duran sahamızı bir maç kurtarmak için burada oynadık" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyunun genel kontrolünün kendilerinde olduğunu belirterek, "Özellikle temposu ağır, set hücumlarında pas trafiğinin istasyon kullanmadan çok çabuk yapılması gerektiği bir durumdu. Pozisyonlara girdik ama ikinci yarının başlarında rakip arkamıza iki kere sarktı ve iki net pozisyon verdik. Kazanmak istiyorduk. Çünkü önümüzdeki hafta tekrar deplasmanda Sivas 4 Eylül Belediyespor ile oynayacağız. İki maçı da kazanıp 10 puan yapmak istiyorduk. Ligde kullanılamayan aday oyuncuların performansı önemliydi. Sivas 4 Eylül Belediyespor’u tebrik ediyorum" dedi.

Basın mensuplarının kendi statlarında neden oynamadıkları ile ilgili sordukları soruya ise Avcı, “Sahamız çok yıprandı. Üst üste çok maç oynanıyor. Hafta sonu da Kayseri Erciyesspor ile maçımız var. Bıçak sırtında duran sahayı en azından bir maç kurtarmak için burada oynadık” şeklinde cevap verdi.

SİVAS 4 EYLÜL BELEDİYESPOR CEPHESİ

Sivas 4 Eylül Belediyespor Yardımcı Antrenörü Ömer Kalebayır ise, iyi bir maç oynadıklarını ifade ederek, “Sonuçta rakibimiz Süper Lig ekiplerinden İstanbul Başakşehir’di. Futbolun doğrularını yaptıktan sonra rakibin kim olduğu çok önemli değil. Önemli olan sahada biz ne kadar mücadele edebiliyoruz. İkinci ligi hedefleyen bir ekibiz. Elimizden geleni yapıyoruz. Üçüncü lige göre iyi imkanlarımız var. İnşallah kupada alacağımız puanlarla bir üst tura çıkarız” diye konuştu.