İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında, Avrupa kupalarına katılma iddiası bulunan İstanbul Başakşehir ile ligde kalma mücadelesi veren Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor yarın karşı karşıya gelecek.

İki takım arasındaki kritik mücadele, saat 13.00'te Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

Ligin 32. haftasındaki maç, her iki ekip için de büyük önem taşıyor. Süper Lig'de bu sezon tarihinin en başarılı sezonlarından birine imza atan İstanbul Başakşehir, 4. sıradaki yerini korumayı hedefliyor. Son 2 haftada Medicana Sivasspor ve Balıkesirspor'u aynı skorla 2-1 mağlup ederek 6 puan alan lacivert-turunculu takım, 54 puanla 4. sırada bulunuyor. Trabzonspor ve Bursaspor ile rekabet halinde olan İstanbul Başakşehir, yarın karşılaşmayı kazanarak rakiplerinin önünde kalmaya çalışacak. 

İstanbul Başakşehir'de, Süper Lig'in 31. haftasında Balıkesirspor ile oynanan maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maçtan men edilen teknik direktör Abdullah Avcı, bu cezasını Medicana Sivasspor mücadelesinde tribünde yer alarak çekti. Tecrübeli teknik adam, Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında takımının başında yer alacak.

Lacivert-turunculularda kart cezalarını tamamlayan Ferhat Öztorun ve Doka, yarınki maçta forma giyebilecek. Medicana Sivasspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Yalçın Ayhan ise Kayseri Erciyesspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

 

- Kayseri Erciyesspor için kritik maç

 

Ligin 32. haftasında İstanbul Başakşehir'i konuk edecek Kayseri Erciyesspor ise sezonun en kritik karşılaşmasına çıkacak.

Sıralamada 31 puanla 15. sırada yer alan Çaykur Rizespor'un 8 puan gerisinde 17. sırada yer alan Kayseri Erciyesspor, yarın yenilmesi veya berabere kalması halinde 1. Lig'e düşecek. Kayseri Erciyesspor, ligde kalma umutlarını korumak için yarın kazanıp, 18 Mayıs Pazartesi günü Akhisar Belediyespor'u konuk edecek Çaykur Rizespor'un da puan kaybetmesini bekleyecek.

Son galibiyetini 21. haftada Torku Konyaspor'u sahasında 3-0 yenerek alan Kayseri temsilcisi, sonraki 10 maçta 3 beraberlik ve 7 yenilgiyle sadece 3 puan toplayabildi. 

Kayseri Erciyesspor'da sarı kart cezalısı Boye, İstanbul Başakşehir karşısında forma giymeyecek. Kaleci Gökhan Değirmenci ise yarın sarı kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek.