Türkiye Basketbol Ligi 11. hafta mücadelesinde kendi evinde Trabzonspor Medical Park’ı ağırlayan İstanbul BBSK, karşılaşmayı 78-69 kaybetti. Maç sonunda başantrenör ve oyuncular açıklamalarda bulundu.

SALMAN: “BASİT HATALAR YAPTIK”

İstanbul BBSK Başantrenörü İlker Salman, “Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Kırılma anlarında çok basit hatalar yaptık. Savunmada olmaması gereken hatalar yaptık. Ofansta da panikledik ve kaybettik. İnşallah bundan sonraki süreçte daha iyi oynamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul BBSK oyuncusu Levent Bilgin ise, “Ben de Trabzonspor’u kutluyorum. Lig devam ediyor, önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

TRABZONSPOR MEDICAL PARK CEPHESİ

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Nenad Markovic, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Takımımızın yorgun olduğu çok net bir şekilde ortada. EuroChallenge maçlarından dolayı dışarıda maçlarımız vardı ayrıca Gani Lawal’ın da olmaması etkiledi bugün bizi. Galibiyet galibiyettir. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün galibiyeti onlara borçluyuz. Maçın son anına kadar desteklediler bizi. Ofansif olarak en iyi oyunumuz değildi tabi ki, son çeyrekte defansımız çok iyiydi ve bu da bize zaferi getiren şey oldu.”

ANTINTIĞ: “DOĞRU VE AKILLI OYNAYARAK KAZANMASINI BİLDİK”

Trabzonspor Medical Park oyuncusu Can Altıntığ ise, “Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Onlar potansiyeli olan bir takım ama bu sezon bunu yansıtamadılar. Bugün çok zor bir maç oldu. Yorgunluk yaşıyorduk bugün ama mental olarak sahada kaldık. Doğru oynadık ve akıllı oynayarak kazanmasını bildik. Takım arkadaşlarıma, teknik ekibe ve seyircimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzde önemli bir TED maçı var. İyi durumdayız, form grafiğimiz iyi. Takımımıza kendine güveni geldi” şeklinde konuştu.