16-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Bilardo Eğitim Merkezi’nde yapılan Gençlik Kupası 3 Bant Bilardo müsabakaları 30 sporcunun katılımı ile tamamlandı. Üç gün boyunca seyir zevki yüksek geçen müsabakalarda sporcuların birincilik mücadeleleri çok sayıda bilardo severler tarafından ilgi ile izlendi.  Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda birinci Yusuf Kütahya olurken ikinci Ahmet Koloğlu, üçüncülüğü ise Osman Yılmaz ve Mustafa Demir paylaştı. 
Müsabakalarda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz ve hakemler tarafından verildi.
Müsabakalara katılım sağlayan tüm sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayat Kısacık ise;” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen müsabakalar yüksek bir katılımla başarılı bir şekilde tamamlandı. Müsabakalara katılım sağlayan tüm sporcularımızı böyle anlamlı bir etkinlikte yer aldıkları için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.