Ziyarette Karaman Spor Lisesi Müdürü İsmail Doğan yarışma hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a bilgiler verdi. İsmail Doğan, “19-21 Kasım 2019 tarihleri arasında İtalya Voleybol federasyonu ve İtalya Paralimpik komitesinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye, Slovenya, Finlandiya, Bulgaristan ve Estonya ülkelerinden engelli ve engelsiz sporcu öğrencilerin katıldığı ve dünyada ilk kez uygulanan engelli sporcuların hayata kazandırılması ve oturarak voleybolun yaygınlaştırılması için oynanan SİT2PLAY final organizasyonu İtalya’nın başkenti Roma’da yapıldı” dedi.

“SPORCULARIMIZ TURNUVAYI NAMAĞLUP TAMAMLAYARAK ŞAMPİYON OLDU”

Türkiye takımı olarak turnuvayı namağlup tamamlayarak şampiyon olduklarının altını çizen İsmail Doğan, “Karamanlı sporculardan oluşan Türkiye takımımızdan Karaman Spor Lisesinden 6 sporcu, Merkez Anadolu Lisesinden 1 sporcu ve Şehit Durmuş Ali Uzun İmam Hatip Ortaokulundan bir sporcu ile turnuvaya katılınmış ve hiç set kaybetmeden şampiyon olunmuştur. Ben bu gururu bizlere yaşatan öğrencilerimize ve Voleybol Antrenörümüz Aziz Hopyar’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ELDE ETTİĞİ HER BAŞARI BİZLERİ HEM MUTLU EDİYOR HEM DE GURURLANDIRIYOR”

Öğrencilerin sportif ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarılarının önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Öğrencilerimizin elde ettiği her başarı bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Katılmış olduğunuz turnuvada sporcularımızın namağlup şampiyon olması bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bu başarının arka planında büyük bir çabanın ve emeğin olduğunu biliyorum” diye konuştu.

“SPORUN FELSEFESİNİ HAYATIN FELSEFESİNE ENTEGRE EDEN SPORCULAR HAYATTA BAŞARIYI YAKALAMIŞ KİŞİLERDİR”

Sportif faaliyetlerle uğraşan öğrencilerimizin ilgilendikleri spor dallarının ilk olarak felsefesini öğrenmelidir diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Çalışkan, “Sporun felsefesini hayatın felsefesine entegre eden sporcular hayatta başarıyı yakalamış kişilerdir. İnşallah sizlerde bu anlamda elde ettiğiniz başarıları sürekli hale getirip, hayatınıza entegre edersiniz. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçen başta Antrenörü Aziz Hopyar’a, okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Yeni başarılarda buluşmak dileğiyle yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. 

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın başarılı sporcuları ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.