Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü izcileri Çanakkale’den döndü.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünden aileleri tarafından uğurlanan Karaman Gençlik Spor Kulübü izcileri, Milli Bilinç Kampı kapsamında 23 ve 24 Nisan’da Çanakkale’de düzenlenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı resmi törenlerinde ve faaliyetlerde yer aldı.

Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda izciler, dedelerinin yaptığı gibi 25 Nisan gece saat: 01.00’de kalkarak Kabatepe Kamp Alanı’ndan Kocadere Köyü’ne geçtiler. Sabaha karşı asker çorbalarını içip, hamur kızartması yiyen izciler, bunun ardından saçlarına kınalarını yakıp, yeleklerini ve enveriye kabalağı şapkalarını giyerek 57. Alay Yürüyüşüne katıldılar. İzciler daha sonra 57. Alay Şehitliği’ni ziyaret ettiler. 26 Nisan Perşembe günü kampı tamamlayan izciler, Çanakkale’den Karaman’a doğru yola çıktılar.

Her Türk gencinin gidip o manevi havayı soluması, dedelerimizin yanında olduklarını hissetmesi gerektiğini vurgulayan Karaman izcilik il temsilcisi F.Nilgün Kuşçu, ‘’ Çanakkale Zaferinin 100. yılında daha çok izcimiz ile bu faaliyetlere katılacağız ve ‘Dedeciğim Biz Geldik’ diyeceğiz ‘’ dedi.