Karaman izcilik il temsilciğinin 2015 faaliyet programında yer alan Türkiye izcilik federasyonunun düzenlediği 17-20 Mayıs 2015 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan Kurtuluşa İlk Adım Mili Bilinç Kampında Karamanı Gençlik ve Spor Kulübünden 7 kişilik kız izci grubu temsil edecek. 

Samsun’da gerçekleştirilecek olan kamp için Türkiye genelinden toplam 500 izciyle birlikte Gençlik ve Spor Kulübü izcileri de kamp içinde çeşitli istasyon çalışmalarına katılacaklar. Ayrıca izciler kamp süresince şehir oryantiringi,  Bandırma Vapuru ziyareti ve Top Tepe gezisi gibi etkinliklerle Kurtuluş Savaşında önemli rol oynayan Samsun İlini yakından tanıma imkânı yakalayacaklar.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun’da yapılacak olan törenlerde Karamanı temsil edecek olan izciler, kampın ilk günü iller gününde açacakları stantta Karamanı tanıtan tarihi, kültürel, sosyal ve yöresel dokümanları katılımcılara sunacaklar. Karaman'a özdeşleşmiş yiyecekleri de stantta tanıtacak olan izciler, yöresel kıyafetleri ile halk oyunları gösterilerini katılımcılara sunacaklar. 
İzciler, 21 Mayıs 2015 tarihinde Samsun’da gerçekleştirilen Kurtuluşa İlk Adım Milli Bilinç kampını tamamlayıp tekrar Karamana dönecekler.