İzmir Beşiktaşlılar Derneği, Soma’da yaşanan maden kazasında en çok kayıp veren köylerden biri olan İzmir’in Kınık ilçesindeki Köseler Köyü’nde bir süredir tadilata ihtiyaç duyan okula maddi destekte bulunarak tadilat yaptırdı.

Soma’da yaşanan maden kazasında en çok kayıp veren Köseler Köyü’nde, okulun bir süredir tadilata ihtiyaç duyduğu haberini alan İzmir Beşiktaşlar Derneği üyeleri harekete geçti. İzmir Beşiktaşlılar Derneği’nin öncülüğündeki yardım kampanyasına, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da destek verdi. İzmir Beşiktaşlılar Derneği’nin çabaları sonucu okulda başlatılan tadilat çalışmaları, yaklaşık 3 ay sonra tamamlandı. Okulun halihazırda bulunan binası, bir öğretmenin daha köye getirilmesi için lojman haline getirildi. Daha sonra, okulun pencereleri, masaları, sandalyeleri değiştirildi. Ayrıca, öğrencilerin spor eğitimlerini yapabilmeleri için okulun bahçesine bir saha yapıldı.

ORMAN: "BEŞİKTAŞ’IN BURADA YAKTIĞI ATEŞ İNŞALLAH DEVAM EDER"

Kaza yaşandığında camia olarak Soma’ya geldiklerini hatırlatan Fikret Orman, daha sonra burada kalıcı bir eser için harekete geçtiklerini belirtti. Yaptıkları çalışmalar sonucunda Köseler Köyü’nün okul ihtiyacını gördüklerini söyleyen Orman, “Beşiktaş halkın takımı, bizler de sizlerin içerisinden gelen insanlarız. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Buraya emek veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Beşiktaş’ın burada yaktığı ateş inşallah devam eder. Biz burayı sürekli takip edeceğiz. Burası Beşiktaş’ın bir köyü oldu” dedi.

İzmir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Serhat Kutlu, lojman sıkıntısından dolayı bir öğretmenin eksik olduğunu öğrendiklerinde, hemen bir lojman yapımı için harekete geçtiklerini söyledi. Lojmanı tamamladıklarını belirten Kutlu, bir öğretmenin daha köye atandığında eğitim ve öğretim hayatının daha nitelikli hale geleceğini söyledi.

GİRİŞKEN: "ÇOCUKLAR İÇİN BİR DE SPOR SAHASI YAPTIK"

Tadilat için harekete geçtiklerinde, organizasyonun planlamasını üstlendiğini belirten İzmir Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Efe Girişken, maden faciası sonrası kalıcı bir eser yapmak istediklerini söyledi. İlk olarak eski okul binasını lojman haline getirdiklerini belirten Girişken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orası yenilendi ve bir öğretmenin kalabileceği yer haline geldi. Çocuklar için bir de spor sahası yaptık. Eğitim bizim için çok önemli. Çocukların daha iyi eğitimler alarak madende çalışmanın kaderleri olmamasını istiyoruz. Okulun içindeki bütün masaları, sandalyeleri değiştirdik. İçinde bilgisayarların olduğu bir kütüphane düzenledik. Köydeki çocuklarımızın okul öncesi eğitimine katkıda bulunmak için ana sınıfı yaptık.”

Açılışın törenin ardından okulun tadilatında emeği geçenlere plaketlerle tören son buldu.