Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisine Karaman Valisi Fahri Meral, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, daire müdürleri, antrenörler ile sporcular katıldı.

Açılış seremonisi sporcuların geçit töreni ile başladı. Ardından şampiyonaya katkıda bulunanlara plaketleri takdim edildi. 

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya 65 ilden 873 sporcunun katıldığını söyledi.

Yarışan sporcuların olimpiyatlarda yarışacak nesiller olduğunu söyleyen Huysuz, şöyle konuştu:

"Ülkemizin güzel ili Karaman’da Minikler Türkiye Judo Şampiyonasını yapıyoruz. Bu bizim için gerçekten geleceğimiz olan minik judocuların ülkemizi temsil edecekleri arenalarda yetişmesi için bu bir başlangıç. 65 ilden 873 sporcumuz şampiyonaya katıldı. Bunların 503 tanesi erkek, 270 tanesi bayan sporcu. Karaman aşağı yukarı bin 500’e yakın bir misafiri burada ağırlıyor. Çok güzel bir etkinlik oldu. Türk judosuna yakışan bir etkinliği burada yapıyoruz.

Bu çocuklarımızı 2024, 2028 olimpiyatlarda yarışacak nesiller olarak görüyoruz. Gerçekten alt yapı olarak iyi bir çalışmamız var. 81 ilde judo sporu yapılmakta. Karaman’da 532 tane lisanslı judocumuz var. Buda bizim için ayrı bir gurur. Buradaki gelecek başarılar, yetiştireceğimiz büyük başarılar bu çocuklarımız olacak. Bizde bütün yatırımları bu çocuklarımıza yapıyoruz."

Şampiyona 16 Eylül’de sona erecek.